Haberler

Balyoz Davasında Yeniden Yargılamanın Önü Açıldı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'nda yeniden yargılama talebini geri çeviren karar kaldırıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi bugün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'nda yeniden yargılama talebini geri çeviren kararını kaldırdı.

Karar, Balyoz sanıkları Doğan Temel, Recep Rıfkı Durusoy ve Levent Kerim Uça'nın avukatı Hakan Tunçkol'un itirazı üzerine alındı.

Hürriyet'in haberine göre, 11. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararıyla Balyoz Davası'nın yeniden yargılama talebini incelemesi gerekecek olan heyeti de belirledi. Mahkeme kararında, "Yeniden yargılama talebini, yargılama sürecine katılan hakimler karara bağlayamaz" denildi.

YENİ BALYOZ HEYETİ

Balyoz'daki yeniden yargılama taleplerini incelemekle görevli heyet şöyle:
İstanbul 17 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Nalan Can ve üye hakim Abdullah Öztürk.

GEREKÇE

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında Balyoz yargılamasına katılan hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in yeniden yargılama taleplerini inceleyecek heyete katılamayacakları gerekçe gösterildi. Bu gerekçeyle itiraz kabul edildi.

ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATI ERSÖZ: ADİL YARGILAMA UMUDUMUZ ARTTI

Balyoz Davası hükümlüsü Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Hürriyet Dünyası'na şu değerlendirmeyi yaptı:

"Daha önceki yargılama aşamalarında görev almış olan hakimlerin yeniden yargılama taleplerinde görev almaları kanun tarafından yasaklanmıştır. Bu çerçevede daha önce Balyoz yargılamasına katılan hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in aynı dosyada aynı fiil ve konularda görev yapmış olmaları yeniden yargılama taleplerini incelemelerine engeldir gerekçesiyle itiraz kabul edilmiştir. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılama taleplerini incelemekle görevli hakimleri de belirlemiştir. 11. Ağır Cezanın vermiş olduğu karar hukuka uygundur ve adil yargılanmanın bundan sonraki süreçlerde hakim olacağı konusunda umudumuzu artırmıştır."

##5602026##
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Rıfkı Durusoy Doğan Temel İstanbul Hürriyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

HARAMZADELERALP55@YAHOO.COM:

ALLAH BÜTÜN BALYOZLARI AKPNİN BAŞINA İNDİRSİN...AMİNN

Yanıtla2462
analistbrhniric1@gmail.com:

agzina saglik guzel kardesim!!!!!!! Allah razi olsun!!!! oyle bir gun ki musluman gorunumlu kafirleri hayretle izliyoruz!!!! Daha dun balyoz tarafsizizi deyip yargiya mudahele etmeyen simdi hainlerle isbirligine gidiyor

00
BAŞKANser_aliefe@hotmail.com:

ALLAH SENİN GİBİ KOYUNLARI KOÇLARIN YANINDAN EKSİK ETMESİN EMİ CAHİL

00
herkes değişik adalet bufikret_601121@hotmail:

darbecileri çıkartmak darbeye canak tutmaktır

Yanıtla6019
muratmuratmetin1997@hotmail.com:

Ayakkabi kutusu artisi

Yanıtla1747
ZIYAdoganyurt_37@hotmail.nl:

ADALET SONUNDA TECELLI EDECEK YALNIZ OKADAR SUCSUZ YERE YATAN ONCA BIROKRATIN VEDE DIYERLERININ HESABINI KIMLER VERECEK TURKIYE CUMHURIYETI VATANDASI OLARAK MERAK EDIYORUM.ONCA INSANI KARALAYAN BU KISILERIN ORTAYA CIKARTILIP EN AGIR CEZALARA CARPTIRILMASI GEREKIYOR

Yanıtla954
NECMİnkarabiyik@mynet.com:

BAYGARA O GÜN ASKERLERE KURULAN KUMPASLARIN NASIL YAPILDIĞINI GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAN LAZIM,O GÜN ASKERELER KURULAN KUMPASLAR BUGÜN ORTAYA ÇIKAN VE ASRIN YOLSUZLUĞU DİYE DİYE ADLANDIRILAN SORUŞTURMALARDAKİ DELİLLER ÇAKMA DELİLLER DEĞİL,ORTALIĞA SAÇILAN PARALAR VAR,KASALAR VAR BELGELENMİŞ RÜŞVETLER VAR,ORTYADA YOLSUZLUK YOK DİYE EMNİYET GÖREVLİLERİNİ SAVCILARI GÖREVDEN ALARAK İŞİN İÇİNDE ÇIKARIZ DİYİP FAKAT ORTAYA ÇIKAN TEPKİLERDEN SONRA YOLSUZLUKLA SUÇLANANA BALKANLARIN İSTİFATA ZORLANMASI VAR,AYRILAN BAKANLARIN AÇIKLAMALARI VAR,TÜM BUNLAR ORTADAYKEN İKİ DAVAYI AYNI GÖRMEK MİLLETLE ALAY ETMEKTİR.BUGÜN YARGI ÇALIŞMASIN SORUŞTURMA KAPATILSIN DİYE YAPILANLAR DÜNYA TEPKİ GÖSTERİYOR.ADALET YOK ED,İLİYOR,YARGI İKTİDARA BAĞLANIYOR,SİZNEYİN KAFASINDASINIZ.

00
baygaraahmetbaykara33@hotmail.com:

işine gelince adalet işine gelmeyince tayyibin adaleti hepiniz iki yüzlüsünüz..

00
KOKOelentra1974@hotmail.com:

HADİ ORADAN HARAMİ TAKIMI SİZİ 80 YILDIR BU ÜLKEDE ÇİVİ ÇAKILMADI ŞİMDİ AKP İLE TÜRKİYE BÜYÜYOR GÜÇLENİYO BUNU SAHTE KABADAYI OLAN KLAVYE KAHRAMANLARINA SÖYLÜYORUM

Yanıtla249
NECMİnkarabiyik@mynet.com:

80 YILDA NELER YAPILDIĞINI NERDEN GÖRECEKSİN,ALLAH SANA AKIL VERMİŞ KULLANASIN DİYE HİÇ DEĞİLSE 12 YILDA NE LER YAPILDI NEYE KARŞI YAPILDI BUGÜN ÜLKE EKONOMİSİ NE DURUMDA ONLARA BAK BUNLAR İÇİN BEYNİNİN FAZLA ÇALIŞMASINA DA GEREK,SATILANLARI BİR GÖR,TOPLANAN OARALARI BİR GÖR,DEVLETİN EN ÖZEL VE PARA GETİREN TESİSLERİNİ SATIP SİZE TOPRAKLA KARIŞMIŞ KÖMÜR VE KENİ TESİSLERİNDE ÜRETTİKLERİ MAKARNA V.S SATTILAR,BAK ARTIK O TESİSLER YOK PARA BİTİYOR BU SEÇİMLERDEN SONRA GELECEK ZAMLARDAN HABERİN VARMI,GELECEK VERGİLERDEN HABERİN VARMI FAKAT NE GEREK VAR,BİR KISMINIZ ZATEN MAKARNAYI KÖMÜRÜ ALIYOPRSUNUZ ZAM GELSE NE OLACAK BİR KISMINIZ İSE BU YOLSUZLUKLARDAN BESLENİYORSUNUZ ONLAR VARSA BİZDE VARIZ DİYORSUNUZ FAKAT GERÇEK VATANDAŞ OLANLARI GÖRÜYOR.BU KADAR YOLSUZLUKLAR,PARALAR,KASALAR ORTADAYKEN BUNLAR YERİNE 80 YIL ÇİVİ ÇAKMADILAR DİYECEK BİR ZİHNİYET ACABA AFRİKANIN İLKEL KABİLELERİNDE OLABİLİRMİ,BU NE KADAR KORKUNÇ BİR YOZLAŞMIŞLIK VE CEHALETDİR

00
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title