Haberler

Barakada yaşam mücadelesi -

Abone Ol

Ereğli ilçesinde elektriği ve suyu olmayan barakada yaşayan kadına hayırseverler tarafından yaptırılan tek katlı ev teslim edildi.

Ereğli ilçesinde elektriği ve suyu olmayan barakada yaşayan kadına hayırseverler tarafından yaptırılan tek katlı ev teslim edildi.

Kaymakam İbrahim Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kavaklık Mahallesi'nde 9 yıldır tek odalı barakada yaşayan Meryem Erdoğan için adının açıklanmasını istemeyen hayırseverin tek katlı ev yaptırdığını, elektriği ve suyu bağlanan evin kendisine teslim edildiğini söyledi.

Mahallesi muhtarı Nazif Kaplan ise kaymakamlığın girişimleriyle yardımseverlerin konuya el attıklarını belirterek, "Meryem Erdoğan, teneke bakarada yaşıyordu. Elektriği, suyu, kanalizasyonu olmayan hayat sürüyordu ve gerçekten de mağdurdu. Hayırsever vatandaşımız tek katlı evi yaptı. Elektriği, suyu bağlandı, kanalizasyon hattı çekildi, sobası alındı, bambaşka yaşama kavuştu" diye konuştu.

Meryem Erdoğan da 9 yıl sonra elektrik ve suya kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Barakada yaşıyordum, kömürlük gibi bir yerdi. Şu anda evime kavuştum ve çok mutluyum. Emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, Erdoğan'ın evinde inceleme yaptıktan sonra evi teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Çay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title