Haberler

Bebeklere "Hacamat" skandalı! O görüntülere soruşturma başlatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul'da bebeklere aşı yerine hacamat yapan muayenehaneye soruşturma açıldı. Sosyal medyada verilen ilanda "Çocuklarınıza hem gaz için hem de altına kaçırma sorunları için hacamat yaptırabilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili idari soruşturma başlattı.

İstanbul Başakşehir'de, bir muayenehanede bebeklere hacamat yapıldığına ilişkin sosyal medyada yer alan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçedeki muayenehanede "Çocukluk çağı aşılarının yerine uygulanabileceği" iddiasıyla bebeklere hacamat uygulaması yapıldığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlattı. Sosyal medyada paylaşılan ilanda ise "Aşı yerine bebek ve çocuklarınıza hem gaz için hem altına kaçırma sorunları için hacamat yaptırabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

MUAYENEHANEDE ARAMA YAPILDI

Ekipler, soruşturma kapsamında muayenehanede yaptığı aramada bazı delillere el koydu. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı. Sağlık Bakanlığının da konuya ilişkin idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Soruşturma Başakşehir İstanbul Hacamat Sağlık Güncel Bebek Aşı Soruşturma Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

HACER İlhan:

Çok doğru söylüyor. Aşıdan bin kat daha faydalı. Tabi kudururlar, hacamat sebebi ile ilaç satışları azaldı. Keselerine dokununca hemen el atmaya başladılar.

Yanıtla4458
Letgohesap null:

Bebeğe hacamat mı yapılır nasıl bi anne baba bunlar izin veriyorlar ! Nerde görülmüş bebeğe hacamat !

Yanıtla4133
HACER İlhan:

Topuk kanı nasıl alıyorlar, bağırta bağırta o zaman sesiniz niye çıkmıyor. Onun zararlarını araştırın bir görün.

2763
Salim:

HACAMATÇILAR YORUMLARA ALALIM SİZİ BUYRUNNN....

Yanıtla718
suskun çocuk null:

gel dedin geldim Abdurrahman çavuş.... Hacamat yaptırmak iyidir yanlız şartlar ve koşullar dahilinde.... çocuklara yapılması son derece yanlış ve tehlikelidir........

3233
vedat celik:

Hacamar çok faydalıdır özellikle çocuklara çok fazlaca hacamat iyidir iğneden bin kat iyidir çocuk aşısı yapanların aklına şaşmak lazım

2733
Güven önemlş:

idam şart

154
ismail bey :

Hacamat bir çok hastalığa şifadır... Steril ortamda yapıldığı müddetçe sıkıntı yoktur... Çocuklara yapılabilir, ancak küçük bebekleri yapılması konusunda fikir söylemek doğru olmaz...

Yanıtla814
Mikail Gul:

Haşa Allah yarattığı kulunun vucudunu savunmasız mı bırakktı ki bir beşer eliyle düzelsin.Kardeşim daha anne karnında ve doğumdan hemen sonra cocuklara aşı uygulanıyor.Çocuklara 0 ila 13 yaş dönemleri arasında 46 doz aşı uygulaması yapılıyor.Sizce bu işin mantıkla açıklanacak bir tarafı varmı.Çocuklarda dogum sonrasından ilerliyen gençlik döneminde oluşan ve vucutta kalıcı hasarlar oluşturan hastalıklar sizce nereden geliyor.Hacamat peygamber efendimizin sünneti.İnanan yaptırır.

Yanıtla22
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title