Haberler

Başarının Adresi; Neslihan Kavas

Güncelleme:
Abone Ol

Paralimpik oyunlarda iki gümüş Madalya kazanan Kağıtspor'un başarılı Masa Tenisçisi Neslihan Kavas başarının sırrını anlattı.

2012 Londra Paralimpik oyunlarında ülkemizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor'un milli Masa Tenisçisi Neslihan Kavas, çok çalışarak ailesinin, ülkesinin ve sevdiklerinin gururu oldu.

Seni kısaca tanıyabilir miyiz Neslihan?

1987 Eskişehir doğumluyum. Doğuştan çift taraflı kalça çıkığım var. Doğuştan kalça çıkığı nedeniyle bebekliğim çeşitli ameliyatlar nedeniyle dört yaşına kadar hastanelerde geçti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Gıda mühendisiyim.

Masa Tenisi Sporuyla Tanışman Nasıl Oldu Neslihan?

Annem Devlet Su İşleri'nde çalıştığından dolayı, Eskişehir'de Devlet Su İşleri'nin lojmanlarında kalıyorduk. Burada küçükken fazla kız arkadaşım olmadığından dolayı, genelde erkeklerle oynuyordum. Erkekler genelde futbol oynadığından ben de çaresiz futbol oynamak zorunda kalıyordum. Bir gün futbol oynarken, DSİ Eskişehir spor'un Masa Tenisi Antrenörü Ziya Önel beni görmüş, beni yanına çağırdı. Ben de gittim ve bana Masa Tenisi oynayıp oynayamayacağımı sordu. Ben de olur dedim ve o şekilde Masa Tenis sporu ile tanıştım. Ertesi gün salona gittiğimde antrenmanlara başladım. Ve o günden sonra raketi elimden bırakmadım. O yıllardan sonra çok çalışarak, alt yapıda miniklerde, yıldızlara ve gençlerde takım halinde çeşitli dereceler elde ettik.

Engelin Spora Başlamana Engel Teşkil Etti Mi?

Tam aksine ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Bu spora başlarken zaten Engelli Masa Tenisi diyerek başlamadım. Ben normal liglerde de normal bir oyuncu gibi oynayabiliyorum. Kalça çıkığım olması nedeniyle Paralimpik sporunu yapma hakkım olduğu için bu liglerde de mücadele edebiliyorum.

Engelli Masa Tenisi İle Tanışman

Türkiye'de daha sonra 2000 Yılında Bedensel Engelli Spor Federasyonu kuruldu. Ancak Masa Tenisi Branşı 2002 yılında Türkiye şampiyonası yapılarak kurulabildi. Bu şampiyonadan benim haberim olmadığı için katılamadım. Tabi ben normal liglerde mücadele etmeye devam ediyordum. 2003 yılında tekrar bir Türkiye şampiyonası yapıldı. Bu şampiyonaya ben katıldım. 2003 yılından beri Paralimpik oyunlarında yer alıyorum.

Daha Sonra Neler Yaptın?

O yıl içerisinde Avrupa şampiyonası yapıldı ve ben de milli takımın içerisinde yer aldım. Tek bayan sporcu takımda bendim. İlk gittiğimiz turnuvada Avrupa üçüncüsü olduk. Daha sonra 2004 yılında Atina'da yapılan Paralimpik Olimpiyatlarına katıldım. Orda derece elde edemedim. 2005 ve 2009 yıllarında gene Avrupa üçüncülüğüm bulunuyor. 2007- ve 2011 yıllarında Avrupa şampiyonluğum var. 2010 yılında takımlarda Dünya ikinciliğimiz var. 2008 yılında Pekin'de yapılan Paralimpik oyunlarında ise Olimpiyat üçüncüsü olmuştum. Ve son olarak da takımlar ve ferdi müsabakalarında iki gümüş madalya kazandım.

Londra'daki Süreci Biraz Anlatabilir Misin?

Çin'de son yapılan Paralimpik oyunlarında ülkemize bronz madalya kazandırmıştım. Londra Olimpiyatlarındaki hedefim de gümüş madalya kazanmaktı. Bu hedefle çalışmalarımıza başladık. O kadar sıkı bir çalışma temposu içerisine girdik ki neredeyse ailemi bile göremez oldum. Gerçekten emek olmadan hiçbir şey olmuyor. Bu çalışma sayesinde belirli amaçlara ulaşabiliyorsunuz. Bu doğrultuda çıktığım maçlarda finale kadar gelmeyi başardım. Finalde geçtiğimiz Pekin olimpiyatlarında olimpiyat şampiyonu Çinli sporcuyla karşılaştım. Londra olimpiyatlarında ilk turda da karşıma çıkmıştı ve 3-0 yenilmiştim. Finalde de karşılaşacağım için heyecanlıydım. Aslında karşılaşmaya çok iyi başladım. 1-0 mağlupken maçı 2-1 lehime çevirmeyi de başardım. Ancak bir anda konsantre eksikliği olsa gerek karşılaşmayı 3-2 kaybederek hedefim olan olimpiyat ikinciliğini kazandım.

2008 Pekin Olimpiyatlarında Bronz, 2012 Olimpiyatlarında İse Gümüş Madalya Kazandın. 2016 Rio Olimpiyatlarında Neslihan Sanırım Hedefin Altın Olsa Gerek?

Zaman neyi gösterir bilemiyorum. 2004 Atina Olimpiyatları'nda derece elde edemeden elenmiştim. 2008 Pekin Olimpiyatlarında ise ülkeme ilk bronz madalya kazandırmıştım. Son Yapılan 2012 Londra Olimpiyatlarında ise ülkeme iki gümüş madalya kazandırarak büyük bir başarı sağladığıma inanıyorum. Sürekli yükselen bir grafiğim olduğu bir gerçek. Sıkı bir çalışma temposuyla 2016 Rio Olimpiyatları'nda da bu kez ülkeme Altına madalya kazandırmak istiyorum. Bunu başarabilecek güçteyim.

Bu Süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor Kulübü İle Tanışman Nasıl Oldu Neslihan?

Ben Eskişehir Çağfen Koleji'nde oynuyordum. Ancak kulübümüz maddi imkânsızlıklardan dolayı kapandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor'un ismini sık sık duyuyordum. Ligde de karşı karşıya geliyorduk. Diğer amatör sporlardaki başarılarını da gazetelerden okuyorduk. Büyük bir camia olduğunu duyuyordum. Kulübüm kapandıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor'un branş sorumlusu İslam Yücel Bey beni aradı. Milli takımımızla birlikte yürüttüğün başarılı performansını Kocaeli'deki alt yapıda yer alan sporcularla birlikte bilgi ve birikiminle sürdürmemi istediklerini söyledi. Bana bakış açıları çok farklı oldu ve kabul ettim.

Kulübe Geldikten Sonra Neler Yaşadın?

Kulübe geldikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor kulübünün tam bir aile olduğunu gördüm. Olimpiyatlarda sık sık bana moral desteğinde bulundular. Hatta Kulüp başkanımız Sayın Fahrettin Kandemir ve yöneticilerimiz, bizleri olimpiyat sonrası havaalanında karşıladı. Bu karşılama olayı Kağıt spor'un sporcularına ne kadar değer verdiğini bana gösterdi. Çok iyi bir kulüpte spor yaptığımı düşündüm. Öte yandan sporu ve sporcuyu son derece seven büyük bir Belediye başkanımız var. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu Olimpiyat dönüşü sonrası bizimle yakından ilgilendi. Kendimi çok şanslı hissediyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Neslihan Kavas Kağıtspor Gümüş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title