Haberler

Şehit Babası Kendinden Önce Köyündeki Mağdurlar İçin Yardım İstedi

Güncelleme:
Abone Ol

Şehit babası, kendisine yardım teklif eden Başbakan Davutoğlu'dan, köydeki diğer evler için de yardım istedi. Acılı baba "Yardımların fazlasını dağıtacağım" dedi.

Şşehit uzman çavuş Nuh Özdemir'in babası 63 yaşındaki Mehmet Özdemir, kendisini arayarak evinin yeniden yapılacağını söyleyen Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ederek, "Burada kedinin bile 10 dakika duramayacağı kadar kötü evler var, onlara da yardım yapılsın. Benden çok daha kötü durumda olanlar var. İhtiyacım fazlası gönderilen yardımları burada o mağdur ailelere vereceğim" dedi.

YARDIMLARIN FAZLASINI DAĞITACAK

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ndeki operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş ilçesi Salman Mahallesi'ndeki babasının evinin yeniden yapılması için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar başlatılırken Şehidin babası Mehmet Özdemir, gönderilen yardımların fazlasını köyde kendisinden daha mağdur olan vatandaşlara vereceğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kendisini telefonla aradığını söyledi.

Acılı baba Özdemir, oğlunun cenazesinde gözyaşlarına boğulmuştu.


"SANA YARDIM EDECEĞİM"

Başbakan Davutoğlu'na duyarlılığından dolayı teşekkür eden Mehmet Özdemir "Başbakanımız aradı, 'Ev için gerekli talimatı vereceğim. Size yardımcı olacağım, gereken yerlere talimat vereceğim, gereken yapılacak sen üzülme' dedi. Dün cenazede durumun iyi olmadığı için Başbakan Davutoğlu ile telefonda daha fazla konuşamadım. Oğlumla ilgili detaylara giremedik, durumumun iyi olmadığını söyledim, "Tamam kardeşim' dedi. Telefonu kapattık" diye konuştu.


"İÇİNDE KEDİNİN DURAMAYACAĞI EVLER VAR"

Mehmet Özdemir, eşi 60 yaşındaki Esme, küçük oğlu 23 yaşındaki Erol Özdemir ile birlikte Salman Mahallesi'ndeki evlerinde kaldıklarını, kışları ise 1.5 ay Samsun'da kızı ve büyük oğulunun yanına gittiklerini anlattı.

Samsun'da bodrum katında bir dairesi olduğunu, ancak bu evde boşanmış olan kızının 2 çocuğuyla kaldığını söyleyen Özdemir, "Kızım 2.5 yıldır orada, evi ona verdim. Yaklaşık 9 yıl önce almıştım o evi. Samsun'da 2 oğlum, 1 kızım daha var. Çok ağır kış şartlarında onlara gidip duruyoruz. Burada küçük oğlum var, sözleşmeli öğretmen köyde. Burada sokakta gezen kedinin içinde duramayacağı evler var. Kediyi eve koyduğunuzda 10 dakika duramayacak evler var. Bana yapılan yardım gibi kendi mahallemdeki mağdurlara da yardım edilsin" diye konuştu.

TÜM MAĞDURLARA YARDIM EDİLSİN İSTEDİ

Devlet ve hayırseverlerin köylerindeki mağdur ailelerede yardım yapmasını isteyen şehit babası Özdemir, "Belediyelerden yardım geldi, bazı yardımlar gönderdiler. Burada benden çok mağdurlar da var, bana yapılan yardımlar gibi buradakilere de yapılsın, benden çok daha kötü durumda olanlar var. İhtiyacım fazlası gönderilen yardımları burada o mağdur ailelere vereceğim" dedi.

BELEDİYE KÖMÜR VE ODUN YARDIMI YAPTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı üzerine bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri de şehidin baba evinin yolunu iş makineleriyle onarmaya başlayarak, evinin önüne çakıl döktü. Ekipler aileye gıda, yakacak kömür ve odunda gönderdi. Şehidin erkek kardeşi 23 yaşındaki Erol Özdemir'in aynı köyde Kargı Ferhat Akbulat İlkokulu'nda ücretli İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyor.


Şehit Uzman Çavuş Özdemir'in hamile eşi Leyla Özdemir, şehidin naaşı memleketine getirilirke kocasının fotoğrafına böyle sarılmıştı.

Şehit Uzman Çavuşu memleketinde binlerce kişi uğurlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Mehmet Özdemir Samsun Yerel Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (123)

FRANSIZ:

TÜRKLER, KÜRTLERi ÖLDÜRÜREK ZENGiN OLUYOR

Yanıtla8233
al:

sen adam olmadan dalindan koparmi$lar seni

03
sol serit:

Ne oluyorsa böyle insanlara oluyor su ana kadar zengin bir ailenin sehit dusen insana rastlanmadi olen gariban aile cocuklari . mangalda kul birakmiyanlara sesleniyorum ey millet vekileri ey parti baskanlari ey basbakan ey cumhur baskani cocuklarinizi askere gonderin pkk la savassinlar bu vatan hepimizin. . bu vatani yaliniz gariban cocuklari korumuyacak

Yanıtla146
sol serit:

Olen insanlara biraz dikkatli bakarsaniz göreceksiniz ki olen insanlarin yoksul aile cocuklari olduklarini goreceksiniz

01
trol:

bişey olmaz anne babası rahat artık sıcak evlerinde yaşarlar

Yanıtla397
antitürk:

hadi artik iyisin bak evini yapacak devlet birde maas baglarsa tamamdir oglun gitmis cehenemin dibine kadar yolu var degilmi cünkü evin olacak paran olacak

Yanıtla382
KURTBEY66Mobil-IOS:

Meeee meeee

Yanıtla372
AKGENÇLİK:

13 YIL ÖNCE HALK AÇIZ AÇIZ DİYE BAĞIRIYORDU TENCERE TAVA SOKAKLARDA İNSANLAR AÇ AÇ GEZİYORDU. BAŞKANLARIMIZ İMF KAPISINDA KREDİ ALABİLMEK İÇİN GÜNLERCE AYLARCA BEKLİYORDU. MEMURLARIN MAAŞLARI GÜNÜNDE YATMIYORDU. ASGARİ ÜCRETLİ İŞ BULSA ON TAKLA ATIYORDU.

Yanıtla1124
kimbilir:

şerefli insanlar seslerini yükseltir isyan ederler ve dik gezerler. sizler gibiler paraya taparlar ve paralı olanların peşinde tasma takar dolanırlar. 17/25leri unutmadık. senin gibilerin destekledikleri kimlerin önünde kul köle olduklarını sen görmediysen bir dünya gördü. zarrabın uşakları.

141
.:

SENDE ZATEN 13 YAŞINDASIN, CÜMLELERİNDEN DE ANLAŞILDIĞI ÜZERE. . .

43
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title