Haberler

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Bayramını Kutladı

Güncelleme:
Abone Ol

Başbakan Erdoğan, "Biz, çocukları parkta ne kadar çok görürsek, cıvıl cıvıl seslerinizi ne kadar çok duyarsak o kadar mutlu oluruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, çocukları parkta ne kadar çok görürsek, cıvıl cıvıl seslerinizi ne kadar çok duyarsak o kadar mutlu oluruz. Sizler sokakta daha çok oynayın, parklar, oyun sahaları, spor tesisleri yapıyoruz, sizler oralarda oynayın, eğlenin diye. Şimdi artık şehirlerimizi, semtlerimizi, sokaklarımızı sizin için tasarlıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantı Salonunda düzenlenen etkinlikte, başbakanlık koltuğunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mersin Akdeniz İleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay'a bıraktı.

Devir-teslim öncesinde konuşan Başbakan Erdoğan, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, TBMM'nin açılışının 93. yıldönümünde Meclis'te ilk başkanlık görevini üstlenen, ilk Meclis'in milletvekillerini, Kurtuluş Savaşı'nın tüm şehit ve gazilerini rahmetle ve minnetle yad ettiğini söyledi.

Bugünün çocuklarının büyüyerek, bilim insanı, sanatçı, siyasetçi, idareci, doktor, öğretmen, mühendis, iş adamı ve çalışanları olarak Türkiye'ye, millete çok büyük eserler, çok büyük hizmetler kazandıracaklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizlerin en iyi eğitimi almanız için dünyanın gelişmiş ülkelerindeki tüm imkan ve fırsatların aynına kavuşmanız için hükümet olarak, Başbakanlık olarak, bakanlıklar olarak gece-gündüz gayret gösteriyoruz. Sizlere yeni okullar, derslikler kazandırmanın, derslikleri iyileştirmenin, dersliklerdeki öğrenci sayısını azaltarak daha ferah dersliklerde okumanızın çabası içerisindeyiz. FATİH Projesi gibi ileri teknolojiyi okullarımıza getirmek suretiyle, gerek akıllı tahta gerekse tablet bilgisayarlarla sizleri geleceğe taşımak istiyoruz. Öğretmenlerinizi daha iyi şartlara ve imkanlara kavuşturmak, okullarınızda daha modern teknolojileri kullanmanızı sağlamak ve bu konuda da herhangi bir maddi külfetten kaçmadan bu adımları atmanın kararlılığı içerisindeyiz. Sizlerin de sizin için yaptıklarımızı görüp, seferber ettiğimiz imkanları görüp derslerinize daha fazla çalışmanızı, başarınızı daha da katlamanızı yürekten arzu ediyoruz.

Dünyada öyle ülkeler, bu ülkelerde öyle çocuklar var ki inanın sizin sahip olduğunuz imkanların çoğuna sahip değiller. Dünyada öyle çocuklar var ki ayakkabıları, elbiseleri, başlarını sokacak bir evleri, hatta gidecek bir okulları dahi yok. Dünyada öyle kardeşleriniz var ki kalemleri, defterleri, kitapları hatta yiyecek ekmekleri, içecek bir yudum suları dahi yok. Size sağlanan imkanları kullanırken dünyadaki bu yoksul kardeşlerinizi anımsamanızı, ihtiyaç sahibi arkadaşlarınızı düşünüp hem israftan kaçınmanızı, hem de imkanları başarıya çevirmenizi sizlerden özellikle rica ediyorum."

-"Sizler sayesinde, bizler de geleceğe güvenle bakıyoruz"-

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bugün yoksul ülkelerden farklı, dünyanın saygın, istikrarla büyüyen bir ülkesi ve bölgesinde demokrasisiyle, güçlü ekonomisiyle, aktif dış politikasıyla parlayan yıldız gibi olmasında kendi gayretlerinden daha çok şehit ve gazilerin fedakarlıkları bulunduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda çocuklara, gençlere; "Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı / Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı" nasihatinde bulunduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatanı en iyi eğitimi alarak, çok çalışarak, gayret göstererek daha da güzelleştirmek, daha da büyütmek bizim olduğu kadar sizin de en önemli vazifenizdir. Sizlerin bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğinden hiç şüphem yok, sizler sayesinde, gözlerinizde parlayan ışık sayesinde bizler de geleceğe güvenle bakıyoruz.

Sevgili çocuklar hem ülkemizde hem tüm dünyada adaletin, özgürlüğün, barışın egemen olması için çok çalışacağınızı biliyorum. Siz, iyi olduğunuzda, sağlıklı olduğunuzda anneleriniz çok ama çok mutlu oluyor, babalarınız çok ama çok mutlu oluyor. Siz, güldüğünüzde babalarınız, anneleriniz çok mutlu oluyor ve onlarda gülüyor, sevinmeye devam ediyor. Siz, derslerinizde başarılı olduğunuzda öğretmenleriniz en az sizin kadar seviniyor. İşte kendiniz için istediğiniz mutluluğu ülkemizin ve dünyanın diğer çocukları içinde istemenizi sizlerden özellikle rica ediyorum. Anneleriniz, babalarınız, öğretmenleriniz için istediğiniz mutluluğu, ülkenizin, dünyanızın tüm anneleri, tüm babaları, tüm öğretmenleri için de istemenizi sizlerden özellikle arzu ediyorum. Bencillik hem güzel ülkemizi, hem dünyayı yoksullaştırır ve yaşanmaz hale getirir. Oysa paylaşmak hem ülkemizi hem dünyayı daha da güzelleştirir. Sevinçlerimizi, arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin, oyuncaklarınızı, oyunlarınızı arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötelemeyin, dışlamayın ve horlamayın. Arkadaşlarınız sizlerden farklı olabilir, bazı çocukların konuştuğu dili farklı olabilir, derilerinin rengi farklı olabilir. Sahip olduğu imkanlar sizinkilerden farklı olabilir. Sizleri nasıl Allah yarattı ve anne babalarınıza hediye ettiyse bilin ki dünyanın diğer çocuklarını da Allah yarattı ve onların anne, babalarına hediye etti. Hepimiz bir Allah'ın kullarıyız, öyleyse Allah için birbirimize iyi davranmak, imkanlarımızı paylaşmak zorundayız."

-"Lütfen televizyon ve bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmeyin"-

Başbakan Erdoğan, her 23 Nisan'da yaptığım bir uyarıyı yine hatırlatmak istediğini belirterek, "Lütfen televizyon ve bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmeyin. Bir baba, bir dede olarak bunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Biz, çocukları parkta ne kadar çok görürsek, cıvıl cıvıl seslerinizi ne kadar çok duyarsak o kadar mutlu oluruz. Sizler sokakta daha çok oynayın, parklar, oyun sahaları, spor tesisleri yapıyoruz, sizler oralarda oynayın,eğlenin diye. Şimdi artık şehirlerimizi, semtlerimizi, sokaklarımızı en çok da sizin için tasarlıyoruz" diye konuştu.

Dünkü Bakanlar Kurulunda şehirlerin çocukların daha rahat, güvenli biçimde oynaması için inşa edilmesi gerektiğini ilgili bakanlara söylediğini bildiren Başbakan Erdoğan, "Sizler de evlerinize kapanmayın, televizyonun, bilgisayarın esiri olmayın ve sokaklara çıkın, arkadaşlarınızla doyasıya oynayın. Öğretmenlerim, yanlış yapıyorsak bizi uyarsın" dedi.

Başbakan Erdoğan, evde torunlarının, karşılaştığı çocukların ve kendisine mektupla ulaşan çocukların teneffüslerin derslerden kısa olmasından yakındıklarını dile getirerek, bu konuyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüğünü anlattı. Erdoğan, gülerek "Teneffüs saatleri derslerden uzun olursa okullar da o zaman çok geç bitermiş, tatil süreleri daha da kısalırmış. En iyisi siz bir an önce okullarınızı bitirin, mezun olun böylece daha uzun teneffüs saatlerine kavuşursunuz" diye konuştu. Bu sözlerinin ardından koltuğunu bıraktığı Nermin İrem Kocakalay'a dönerek "Uygun mudur-" diye soran Başbakan Erdoğan,

"Başbakanımız da uygun gördüler" dedi.

Erdoğan, çocuklar için en iyisini, en güzelini yapmak için çok çalıştıklarını belirterek, "Sizlere sonsuz derecede güveniyor, bizi gururlandıracağınıza, sevindireceğinize yürekten inanıyorum. Ailenizle, öğretmenlerinizle,arkadaşlarınızla birlikte sizlere nice güzel bayramlar diliyorum. Bizlere bu güzel ülkeyi, bayramları kazandıran büyüklerimize de başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu.

-"Öğretmenlerini teröristlerin elinden aldılar"-

Başbakan Erdoğan, etkinliği düzenlendiği salona gelişinde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından bakan koltuklarında oturan çocuklarla tanıştırıldı. Çocukları alınlarından öpen Başbakan Erdoğan, bazı çocuklarla da kısa sohbetler etti. Iğdır Bulakbaşı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Sevda Üstündağ ile de tanışan Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya dönerek, "Öğretmenlerini teröristlerin elinden aldılar" dedi. Avcı'nın da "Evet, öğretmenlerine sahip çıktılar" sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, "Maşallah" dedi.

(Sürecek) - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nabi Avcı 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title