Haberler

Başbakan Erdoğan'a Ödül

Abone Ol

Başbakan Erdoğan "Turkey In Europe-Franco Nobili" Ödülüne Layık Görüldü.

Bağış, büyükelçilere terörle mücadele konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti ve desteklerinin devamını istedi.

Babacan,

"Bugün Avrupa Birliği'nde olsaydık, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olacaktık."

Medya ve Ekonomi Forumu'nun gala gecesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Turkey in Europe-Franco Nobili" ödülüne layık görüldü. Gecede konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, büyükelçilere terörle mücadele konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti ve desteklerinin devamını istedi. Türkiye ve İtalya'nın birçok konuda işbirliği yaptığını söyleyen Bağış, İtalya'nın, siyasi iktidarın niteliğinden bağımsız olarak Türkiye'nin AB üyelik sürecine tam destek verdiğini ifade etti. Türkiye'de de muhalefet ve hükümetin uzlaştığı konulardan birinin İtalya ile ilişkiler olduğunu, gala gecesinde hem hükümet hem de ana muhalefet partisinden temsilciler bulunduğunu söyleyen Bağış, İtalyanlarla 3 yıl önce başlatılan bu projede bu sene İspanya, İngiltere ve Almanya'nın da temsil edilmeye başlanmasının önemine vurgu yaptı. Bağış, önümüzdeki yıl aynı programa Fransa'nın da katılmasının mümkün olabileceğini belirtti.

Geceye katılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway adına konuşan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İtalya'nın, Türkiye'nin AB üyeliğinin stratejik bir projenin parçası olduğu, bunun her iki tarafta önemli dönüşümler yaratacağı ve iki tarafa da faydalı olacağı görüşünü yineledi. Türkiye'nin tam üyeliğinin gereğini vurgulayan Scarante, "Bu sürecin artık çok net bir yanıtla sonuçlandırılmasını istiyoruz. Tek amacımız bu. Çeşitli tartışmalar yapılır, ama tek yön budur" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gecede okunan mesajında, Türkiye'nin böyle önemli bir foruma ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ve forumun Türkiye'nin AB yolunda çalışmalarına önemli katkı yapacağı görüşünü dile getirdi.

"Turkey in Europe-Franco Nobili" ödülüne layık görülen diğer isimler ise şöyle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Egemen Bağış, Turkey in Europe Derneği Onursal Başkanı Carlo Marsili, Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık, Finmeccanica Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Pier Francesco Guarguaglini ile Kale Grubu ve Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay.

AB'NİN 6. BÜYÜĞÜ OLURDUK

Geceye, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı. Babacan gecede yaptığı konuşmada, ilerleyen yıllarda Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomi farkının çok kısa sürede kapanacağını söyledi. Babacan, "Bugün Avrupa Birliği'nde olsaydık, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olacaktık." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title