Haberler

Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'ndan Tazminat Kazandı

Güncelleme:
Abone Ol

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran 2013'te bir televizyon programında ve  29 Ekim 2013'te Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nde yaptığı konuşmalarda, "kişilik haklarına saldırdığı ve ağır hakaretlerde bulunduğu" gerekçesiyle açtığı davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı.

"DİKİZLEMEK ARGO BİR KELİME"

Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuşmalarında müvekkilinin kişilik haklarına saldırdığı ve ağır hakaretlerde bulunduğunu savunarak, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuşmalarda kullandığı 'dikizlemek' kelimesinin argo bir kelime olduğunu ve röntgencilik anlamında kullandığını söyledi.

Cemaloğlu, davanın kabulü ve tazminata hükmedilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik ise davanın reddedilmesini talep etti.

DAVA KISMEN KABUL EDİLDİ

Davayı kısmen kabul eden Hakim İsmail Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, 3 Haziran 2013'te bir televizyon programında ve 29 Ekim'de Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nde yaptığı söz konusu konuşmalarının, açıkça hakaret etmeyi, aşağılamayı, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, husumete ve kine maruz kalmasını amaçladığı savunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Celal Çelik 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

hakhaso596@hotmail.com:

bu kemal adam olmaz heralde çok istiyor para vermeyi helal olsun tayyib e

Yanıtla1329
EZİK MUHALEFETcengiz.kudretlioglu@gmail.com:

Hele şu bakanların suçsuzluğu bir ortaya çıksın, bu cehape denen zihniyet ne kadar tazminat ödeyecek düşünün...

Yanıtla1226
mustafaelih@yahoo.com:

sen ne ıcıyon kuzum.savcı delıllerı resmılestırmıs kitap yapmış kayıt ve goruntu seklınde sen hala ne sayıklıyon ne mezunusun allah askına

00
Almanyali_66a.bozkurt@hotmail.com:

Ohhhhhh....Gelsin Döner Ekmek yada Sucuklu Ekmek.... Yasasin ;)

Yanıtla730
sahafsahaf@hotmail.com:

Sayın Kılıçdaroğlu herkese hesap soruyosun bu değirmenin suyu nereden geliyor diye; şimdi de sen söyle kaybettiğin davaların parasını kim ödüyor. Ödediğini tazminatlar kaç yıllık maaşınız.... Sizi dürüst iyi insanoğlu sizi...

Yanıtla1125
mustafaelik@yahoo.com:

sahaf zaten hakım gelıre gore tazmınat belırler kuzum adamın maasına gore onbın tl belırlemıs mahkeme ısterse bunu taksıdede baglayabılır.sen neyın peşindesın anlamadım hangı avrupa ulkesınde bır bakanın kolunda boyle bır saat vardır.o kadar zengın berlısconı de bıle yoktur egerkı paralı yazar degılsen bır dusun ıntenetten ıhaleler kımlerde kalmıs alanlar kımler vs vs

00
alialial@hotmail.com:

YALANCININ SONU MAHKEMEDE BELLİ OLUYOR DA BU KADAR TAZMİNATI NASIL ÖDÜYOR?

Yanıtla628
ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

ÜLKEDE ADALET Mİ VAR HEPSİ TAYYİBİN ASKERLERİ BİR TELEFONLA MAHKEME KARARI VERİLİYOR.

Yanıtla178
genel başkana bak lafa bak yazıkyusufank11@ho:

işte CAHAPE zihniyeti buna oy verenlerinde bundan farkı yok

Yanıtla516
E$refpa$aliesrefpasali@gmail.com:

E gari Recep; Denizde Kum, Sen de -e$, coluk, cocuk, yedi düvelinde- Arpa! Kilicdargolu´ndan tokatladigin tazminattan atsana bendeniz gariban biraderine iki, üc destecik arpa kágit, Kesadiz da hani !

Yanıtla66
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title