Haberler

Davutoğlu, Türkmenlere Yönelik Saldırılarla İlgili Güvenlik Zirvesi Düzenledi

Güncelleme:
Abone Ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşk'ünde Suriye gündemli güvenlik toplantısı düzenledi. 14:15'te başlayan zirve 40 dakika sürdü.

Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yapılan saldırılar sonrasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar ve MİT Müşteşarı Hakan Fidan'a gerekli talimatları veren Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 13:00'da Çankaya Köşkü'nde Suriye gündemli güvenlik toplantısı düzenleme kararı aldı. Ancak toplantı gecikmeli olarak 14.15'te başladı. Yaklaşık 40 dakika süren toplantı sonrası açıklama yapılmadı.

KATILAN İSİMLER

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bahadır Köse, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı.

2 İSİMDEN BİLGİ ALMIŞTI

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Rus uçaklarının desteğiyle Bayırbucak bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşerek son durumla ilgili bilgi aldığı belirtilmişti.

Davutoğlu'nun söz konusu saldırılarla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştüğü ve son durumla ilgili bilgi aldığı ifade edilmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da Başbakanlık Resmi Konutu'na çağırarak, sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi aldığı ve gerekli talimatları verdiği kaydedilmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANI SİNİROĞLU, ABD'Lİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Başbakanlık kaynakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'na da bir mektup gönderilerek, BM'nin bir an önce konuyu ele almasının talep edildiğini bildirmişti.

Yetkililer, Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun da dün gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i aradığı ve bu görüşmede durumla ilgili değerlendirme yapıldığını belirtmişti.

Rus tarafıyla da temasın sürdürüldüğü ve konuyla ilgili hassasiyetin net bir şekilde iletildiği kaydedilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hulusi Akar Hakan Fidan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (228)

Türkiye:

Türkiye artik risk almali ve 100000 asker ile Ucaklarin destegi i le Lazkiye tarafina dogru ilerlemeli eger rus ucaklari bize saldirirsa biz bunu savas ilani ederek Rusya ile savas a gireriz ama bu sefer Ruslari beklemeyiz biz Kafkasya ve Orta Asya da savasi Rusya nin kalbine getiririz, Buna Türkiye hazir.

Yanıtla2039
BEKİR YAMAN:

SEN ASKERE GİTTİNMİ YOKSA PARALI ASKERLİKMİ YAPTIN

17
He ya:

He hadi bakalım salıverin küçük enişteyi Rusya hemen kaçar hahahahahahahhaa

15
T.C.:

Türkiye bu savas ahazir, gerekli olan yatirimlar Özal döneminde yapildi, Rusya daha uyurken biz gerekli olan yerlere yatirimlar yaptik. Baglantilar kuruldu, Rusya nin belki 8000 tane Atom bombasi var ama bizimde onlarin mioluk sehirlerinde uyuyan hücrelerimiz var, Türkiye zamanini bosuna harcamadi. hodri meydan.

21
Müslüman Türk:

bir kez ölecez, kardeşlerimize yardım ederken ölelim

Yanıtla2129
ağrılı04:

Klavyede olmaz bu seni tutan yok

14
mesut:

Kobani ayakta dimdik turkmenler dustu haydi bakalim hayirli olsun akp ye

Yanıtla1532
ffgf:

Kobane ye de Türkiye yardım etti unutma

62
husran:

Kobani icin kolunu kipirtatmayanlar ne olduda şimdi sesleri çikiyor bu iki yuzluluk degilde nedir

Yanıtla1629
analiz:

200. 000 insana kim bakti nankör hem siz bizi düsman olrak görmüyormusunuz acizler

12
Tüm 228 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title