Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Hartum'da

Abone Ol

Başbakan Yardımcısı İşler: "Türkiye Sudan ilişkileri üst düzeyde"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Sudan'ın Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala'da yaptığı hastanenin açılışına katılmak ve bir dizi temasta bulunmak üzere özel uçak "Ata" ile Sudan'ın başkenti Hartum'a geldi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberlerindeki Türk heyetini, Hartum Havalanı'nda Sudan Meclis ve Bakanlar Kurulu Bakanı Ahmet Saad Ömer, Sudan Sağlık Bakanı İdris Ebu Girda ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın karşıladı.

Sudanlı gazetecilere kısaca ziyaretini değerlendiren Başbakan Yardımcısı İşler, "Türkiye-Sudan ilişkileri üst düzeyde. Burada bulunmaktan memnunum" dedi.

İşler ve Müezzinoğlu, bugün Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hassabu M. Abdulrahman ile bir araya gelecek.

TİKA'nın Sudan'da bulunan bazı tesis ve çalışma alanlarını ziyaret edecek İşler ve Müezzinoğlu, cuma günü TİKA'nın Sudan'ın Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala'da yaptırdığı 150 yataklı Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına katıldıktan sonra Türkiye'ye dönecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Türkiye Darfur Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title