Bask'tan Cumhurbaşkanı Gül'e Veto Çağrısı
BASK, emekli milletvekillerinin aylık ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı bir mektupla eleştirdi BASK, emekli milletvekillerinin aylık ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı bir mektupla eleştirdi.
BASK, emekli milletvekillerinin aylık ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı bir mektupla eleştirdi BASK, emekli milletvekillerinin aylık ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı bir mektupla eleştirdi. Gül'e Parlamentoyu, yaşadığı bu akıl tutulmasından kurtarma çağrısında bulunan BASK, parlamentonun itibarındaki irtifa kaybını önlemek, temsil ettiği geniş kitlelerin zedelenen güvenini tamir etmek için 6262 sayılı Kanunun bir kez daha görüşülmesi üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermesini istedi.
BASK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e emekli milletvekilleri ile bunların dul ve yetimlerinin aylık ve özlük haklarında yapılan iyileştirmelere ilişkin mektup gönderdi. BASK'ın Genel Başkan Resul Akay ve Genel Sekreter Mehmet Bayraktar imzalı mektubunda "Asgari ücretin, emekli, dul ve yetim aylığının, memur aylığının satın alma gücünü tafsilatlı bir şekilde anlatmaya, işsizlerin, kimsesizlerin, yoksulların, şefkat şemsiyesi altında olmayan vatandaşların dramını tarif etmeye Türkçemiz kifayet etmez" ifadelerine yer verildi. Emekli aylıklarını artıran bu talihsiz düzenlemenin "Sözde Ermeni Soykırımı" iftirasının Fransa Parlamentosu'nda kabul edildiği gün, yani Türk milletinin öfke ve hassasiyetinin zirve yaptığı bir günde yürürlüğe sokulmasının yasama organına yakışmadığının dile getirildi.
-"BU PİŞKİNLİK PARLAMENTOMUZU GÖZDEN DÜŞÜRDÜ"-
Milletvekillerinin, emekli, dul ve yetimlerinin aylık ve özlük haklarına yapılan iyileştirmeleri "milletvekili ve emeklilerinin masrafları çok fazla, aldıkları aylıkla geçinemiyor' şeklinde savunulmasına tepki gösterilen mektupta, bu savunmaların asgari ücretin vergiye tabi olduğu Türkiye'de şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşılandığının altı özellikle çizildi. Mektupta şu ifadelere yer verildi:
"Bu pişkinlik dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı incitmekle kalmamış, demokrasimizin mabedi saydığımız ve gözümüz kadar koruduğumuz parlamentomuzu gözden düşürmüştür. Kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkını ihtiva eden anayasa uyum yasasını yürürlüğe sokamayan, sayıları 7 milyonu aşan emekli vatandaşlarımızın intibak düzenlemesini erteleyen parlamentomuz açıkçası akıl tutulması yaşamaktadır. Parlamentomuzu, yaşadığı bu akıl tutulmasından kurtarmak, itibarındaki irtifa kaybını önlemek, temsil ettiği geniş kitlelerin zedelenen güvenini tamir etmek için 6262 sayılı Kanunun bir kez daha görüşülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne iadesini saygıyla arz ederiz." - Ankara