Haberler

'Başka Zere'ler Ölmesin'

Abone Ol

Mavi Terazi Hukukçuları, Cezaevlerinde Ağır Hasta Olan Tutukluların Serbest Bırakılması İstediler.

Diyarbakır'da Mavi Terazi Hukukçuları Girişimi Diyarbakır şubesi üyeleri, cezaevlerinde ağır hasta olan tutukluların serbest bırakılması istediler.

Mavi Teraziler Hukukçular Girişimi Diyarbakır Şubesi üyeleri ile aralarında Mazlum-Der, İHD üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 15 kişi adliye önünde toplandı. Cezaevlerinde ağır tecrit koşullarının bulunduğunu iddia eden grup, 'Hasta tutsaklara özgürlük' yazan pankart açtı. Ellerinde "Tecrit öldürüyor', 'Güler Zere öldü sıra kimde', 'Hasta tutsaklar her gün ölüyor' dövizleri açan grup adına Mavi Teraziler Hukukçular Girişimi Diyarbakır üyesi Mehdi Özdemir açıklama yaptı. Özdemir, ağır hastalığı nedeniyle cezaevinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün affıyla çıkan ve 4 gün önce hayatını kaybeden Güler Zere'nin ölüm sınırında serbest bırakıldığını ileri sürdü.

Cezaevlerinde ağır tecrit koşulları bulunduğunu ve cezaevlerinde ağır hasta olan tutukluların isimlerini sıralayan Özdemir şöyle konuştu.

"Cezaevlerinde yatan onlarca Zere bulunmaktadır. Hasta tutsakların belli bir süreden sonra serbest bırakılmaları yaşamaları için yeterli olmamaktadır. Bu yüzden hasta tutsakların biran evvel serbest bırakılmaları gerekmektedir. Artık cezaevlerinde ölümlere son verilmelidir. Güler Zere ve ondan öncekilerin ölümünden sorumlu olanlar, bundan sonraki ölümlerden de sorumlu olacaklardır. Bizler hasta tutsakların serbest bırakılması için sesimizi daha da yükselteceğiz. Zere'lerin dışarıda yaşamaları için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan sonrada aktif ve sürekli eylemsellikler içerisinde bulanacağız"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title