Haberler

Başkan Arslan Muhtarlar Ve Basınla Bir Araya Geldi.

Güncelleme:
Abone Ol

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan Makamında muhtarlarla ayılık değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya AK Parti Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, AK Parti İl başkanı Abbas Aydın, İlçe başkanı Zeynel Yerlikaya Ağrı muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taştan ve Mahalle Muhtarlarının katıldı.

Belediye Başkanı Hasan Arslan "Bizim AK Parti İktidarının bir tek hedefimiz vardır halkımıza hizmet etmektir"

Toplantıda Belediye Başkanı Hasan Arslan 3.5 yılı aşan bir zamanda Yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Arslan 3.5 yıllık çalışma yanında 2012 yılı yaz dönemi yapılacak çalışmaları anlattı.

Başkan Arslan, 2009 yerel seçimlerinden yaklaşık 3.5 yılı geride bıraktık. Görevi devraldığımızda 34 milyar borç devraldık, bu görevi yaptığımız dönemde İller bankasından gelen gelirin yüzde 40' borca kesiliyor. Aylık şimdiki gelirimiz ortalama 2.5 milyar olduğunda her ay 1 milyar borç ödediğimizi kabul edersek şimdiye kadar hizmetlerin yanında 30 milyar borç ödedik.

Bu borçları ödediğimiz kadar dönemimizde SGK ve Tedaş borçlarıda yenileniyor, Biz kıt imkanlarla hizmet ediyoruz, Aylık ortalama memur, işçi ve hizmet alımına 1 milyar 50 milyon personel gideri ödüyoruz, bizde hizmet için 450 milyon lira kalıyor.

Bu parayla neler yapıyoruz, bunun içinde yakıt gideri araç arıcaları ve diğer giderlerde içerinde yapılıyor. Öz gelirlerimiz ayda 1 milyarı bulması gerekirken, Vatandaşlarımızın ödediği ortalama 150 milyon lira kadardır. bunla İller Bankası gelirini birleştirdiğimizde 600 milyon lira ile bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz.

Biz göreve geldiğimizde bize diyorları Eski Van Caddesini boşaltın, Sebzecileri yerleştirin, çöpü alın birde Dolmuş hatlarınıda bir dolmuş bırakın sizlerin heykelinizi dikeceğiz,

Buna Karşılık göreve başladığımızda ilk olarak 28 yıldır yol ve alt yapısı olmayan sanayi siyesinin yol ve alt yapısını bitirdik, Seyyar satıcılarımıza 7 bin m2 lik uzay çatılı sebze pazarı yaptık, bu sorunu çözdük.

Su artıma tesisinin borcunu 30 yıl içersindi Belediye olarak ödeyeceğiz

Göreve geldiğimizin 2 ci ayında DSİ iler protokol imzaladık, Su artırtma tesisinin yapımına başladık, Başbakanımız bu tesisi 11.11.2011 tarihinde açılışını yaptı. Bu tesisin bize 50 milyarlık bir maliyeti olduğunu belirten Belediye başkanı Hasan Arslan bu borcu 30 yıl içersinde Belediyemizin öz gelirlerinden ödeyeceğiz dedi.

Arslan, Başbakanımızın dediği gibi bizler halkımızın hizmetkarıyız 2010 yılında ilimizde bir sel felaketi meydana geldi, Bu felaketin ardından Merkezi hükümetimiz bizlere toplam 10 milyar yardımda bulundu, Bu paranın 6 milyarı yapılan kamulaştırmalara gitti, ilimizde 50 kim taş tahkimatlı sette yapıldı, 3 yeni köprü yapımı ile sel felaketinin yaşandığı alanlarda hizmet yapıldı.

Belediyemizce bu çalışma döneminde 800 milyon bir birde bu yıl kışın ağır geçmesinden dolayı 250 milyon nakdi yardım yapıdı, Bu yardımların hizmete dönüşmesi ile Belediyemiz bütün mahallelerde 2 noktada hizmet yapmaktadır.

Sizlerle yaptığımız bu toplantıda bizleri çalışmıyor diye karalıyorlar, bizde yaptığımız çalışmaları sizlere anlatıyoruz, bu çalışmalarımız içerinde 30 km asfalt çalışmamız devam ediyor, 3 köprü yaptık, 50 km taş tahkimatlı sette yaptık, bu setteler olmasaydı bı yılda 100 yıl ve Fırat mahallesinde sel felaketi yaşayacaktık. 120 km parke taşı yol yaptık, 90 km kanalizasyon, 70-80 km yeni su şebekesi döşedik.

Erzurum Caddesini 25 metreye genişliğini çıkardık, kaldırımları andezit taşı ile engelli vatandaşlarımıza uygun şekilde yapıyoruz, İlimizde Kent Ulaşım projesini yaptık, bunu bitirdik, Halkımız bundan yararlanmaya başladı.

Parke taşı Fabrikamızı kurduk, bu fabrikada 30 çeşit parke taşı üretebiliyoruz, 450 bin liraya mal olan bu tesisimiz 100 bin m2 üretiminden sonra kendisini amorti etti. Bu çalışmalara ilaveten 100 yıl mahallesinde bir adet üst geçit yaptık, bu üst geçit yapılmadan okul önünde 3 çocuğumuz hayatını kaybetmişti. Ayını Mahallede kent ormanı oluşturuyoruz, bu mesire alanı 2 bin dönüm arazi üzerinde halkımızın hizmetine sunulacaktır.

2014 yılında yeni Mahallemiz olan Küpkıran Mahallesinin şimdiden su ve alt yapısını yaptık, yollarını da yapıyor, Kurtuluş ve Alpaslan Mahallesinin yollarını bitirdik, Fırat Mahallemiz kentsel dönüşüm ile yenileniyor, bu yıl 120 konut teslim edilecek, 2013 yılında 1168 konutta yapılarak birikilecek. Bu kentsel dönüşüm sayın Başbakanımızın bize katkılarıyla öncelikli olarak yapıldı, Önümüzdeki hafta 2 ci etbınada başlana çak. 100 yıl Mahallesin inde bu konuda yazışmaları devam ediyor,Bu Mahallelerin yanında 2 ay içerinde yeni Otogarımız halkın hizmetine sunulacak,Hayvan borsasının çalışmalarda devam ediyor.

"Asfalt çalışması yaparken geçmişteki hataya düşmeyeceğiz"

2012 yaz döneminde ilk etapta Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden Başlatacağımız asfalt çalışması alt yapısı ve su drenaj kanalları yapılarak Hani Baba Caddesinden, Şeker fabrikasına kadar yapılacak, Bu çalışma 8 km olup kışın erken başlamasından asfaltın dökülmesi 2012 yılının yaz ayına sarkıttı.

Bu yıl sonunda bitirmeyi düşündüğümüz Hayvan Borsasına kışın erken gelmesi ile yaz başında zemin betonu dökülerek halkımızın hizmetine sunulacaktır, Yeni Yaptığımı Otogarında Çatı ve zemin betonu yapılarak yaz başında bitirilecektir. Bu arada Van yolu Üzerinde yeni bir üst geçit yaparak faaliyete geçirdik,Öğrencilerimizin ve hakımızın hizmetine bıraktık. Bu yapılan çalışmalar yanında Belediyemize 600 dönüm arazi kazandırdık,

Belediyemizin 1 m2 arsasını satmadık, Murat Mahallesinde yeni bir park yaparak mahalle halkının hizmetine bıraktık, Bahçelievler Mahallesinde ve Gazi Mahallesindeki Parkları yeniden düzenleyerek hizmete açtık, Fatih Mahallesinde 47 dönümlük bir alanda park yapımına başladık, bu parkımızı 2012 yılında Fatih Mahallesi yanında Ağrı ilinin hizmete açacağız.

Belediye olarak Sosyal belediyeciliğinde ihmal etmedik, 3 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencilerimize Dershane hizmeti veriyoruz, 50 tane Dul ve yetim ailenin Sodes Kapsamında evinin çatısını onardık, 2000 yardıma muhtaç aileye çeşitli yardımlarda bulunduk, 15 Nisan Ağrı'nınkurtuluş şölenlerini 15 gün süreyle geleneksel kurtuluş şölenleri yaptık.

30 gün süreyle Ramazan etkinlikleri düzenledik, Bu yılda 30 gün bu etkinliklerimiz devam ediyor, Amatör sporculara destek olduk, Belediyemizin Atletizm takımı Dünya Liseler arası Şampiyonada Dünya birincisi oldu.

Öğrencilerimize ve halkımıza tiyatro günleri ve konferanslar düzenledik, 20 bin öğrenciye tiyatro gösterimi yaptık.

Depremzedelere Ağrı Halkının yüreğini taşıdık Erciş ve Van depremlerinde Ağrı Halkının yüreğini taşıdık, 50 kamyon çeşitli ihtiyaç maddelerini deprem zadelere gönderdik depremin ilk gecesinden itibaren depremzedelerin yanında olduk.2012 yılında su, yol ve park problemleri çözülecek, Mahallelerimizde yapılmayan yol kalmayacak,Ana caddeler 30 km asfalta kavuşturulacak; Başkan Arslan; 2012 yılında Ağrı marka kent olacak, bu yıl bitirdiğimiz 93 yıldır ilde su sıkıntısı problemini çözdük.

Su arıtma tesisini bitirip ilimizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayan su tesisimizin faaliyete geçirdik.Bu tesisin yapımını 30 yıl geri ödemesini taksitler ile yapacağız, Halkımızda su parasını ödemesini istiyoruz, Bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz.

Bu yaz Hayvan Borsasını bitirilip açacağız, Modern Otogarımızın faaliyete geçecek, Fırat Mahallesinde başlayan Kentsel dönüşüm çalışmasının 2 ci etabının devam etmesi ile 100 yıl mahallesindeki çalışmalar devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Fatih ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde kapsayacak, Bu çalışmalara Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yanında Yeni yapılacak Toptancı Hal sitesi, Kömürcüler Sitesi ve Otogalericiler sitesi takip edecek, Yeni Otogar'ın yanına Minya doğu projesi ile 15 tarihi eserin içinde yer alacağı mesire alanı yapılacaktır.

Bu proje Türkiye'de İstanbul ve Gaziantep ilinden sonra Ağrı ilinde gerçekleştireceğiz. 30 Km asfalt yapımına başladık, çalışmalarımız atalıksız 22 noktada devam ediyor dedi.

Başkan Arslan, bu çalışmalarla bir tek hedefimiz var, Belediye Başkan yardımcıları ve Müdürlerimiz ile halkımızın hizmetinde bulunarak,İlimizi marka bir kent haline getirmektir dedi.

Toplantı Muhtarları dilek ve şikayetleri dinlendikten memnuniyetleri dile getirildi sonra çalışma alanları AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, İl Başkanı Abbas Aydın İlçe Başkanı Zeynel Yerlikaya ve muhtarların katılımı ile çalışma alanları gezilmesinin ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın verdiği iftar yemeği ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Arslan Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title