Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, BİHMED'le Buluştu
Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile kahvaltıda buluştu.
Başkan Dündar, "Mimarlara Özgürlük Sunduk"
Mustafa Dündar, İmam Hatip Lisesi Mezunlarıyla Kahvaltıda Buluştu
Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Dernek binasında düzenlenen kahvaltıda, BİHMED yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dündar, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, kent estetiğine uygun, tarihi ve doğal dokusunu bozmadan, modern ve kaliteli tesisler inşa etmeye özen gösterdik. Mimarlara, bu anlamda özgürlük sunduk" dedi.
Dernek binasında gerçekleşen buluşmaya, BİHMED Başkanı Halil Eldemir, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez, İsmail Selimoğlu, Mehmet Çoban ve dernek üyeleri katıldı. Bursa İmam-Hatip Liseleri Mensupları Derneği Başkanı Halil Eldemir, yapılan faaliyetler doğrultusunda Başkan Dündar'a bilgiler verdi. Toplantıya iştirak edenlerin görüş ve önerilerini de aktardığı toplantıda, Osmangazi'de belediyeciliğin zorluklarına dikkat çeken Dündar, 800 bin nüfusa ulaşan ilçede her kesimin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Başkan Mustafa Dündar, Türkiye'nin en çok konuşulan konularının başında Kentsel Dönüşüm konusunun geldiğini, kendilerinin de öncelikli konularının Kentsel Dönüşüm olduğunu, hazırladıkları Kentsel Dönüşüm Master Planı ile Osmangazi'nin gelecek 30 yılını planladıklarını söyledi. İlk uygulamanın Demirkapı ve Soğanlı mahallelerinden başlayacağını, Kentsel Dönüşüm uygulamasının kademeli olarak tüm şehirde gerçekleştirileceğini belirten Dündar; "Vatandaşlarımızın her biriyle karşılıklı anlaşarak, kimseyi mağdur etmeden hayata geçirilecek bir proje için çalışıyoruz. Demirkapı'da, zemin+2 kat, Soğanlıda ise zemin+5 kat imar uygulaması planlandı. Her iki mahallede de gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm çalışmalarının mimari projeleri ile ilgili detay çalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi' dedi.
Dündar "5 Yılda Kamulaştırma için 148 Milyon Harcandı"
Yeni Projeler üreterek Osmangazi'nin çehresini değiştirdiklerini fakat bu projeleri yaparken kamulaştırma için büyük bütçeler harcadıklarını aktaran Dündar " Katlı Otoparklar ve Kapalı Pazar yerleriyle Osmangazi diğer ilçe Belediyelerine örnek oldu, Osmangazi çarpık Kentleşmenin merkezi halinde, bölgemize yeşil alan, park, Hizmet Binası kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz tabii " dedi.
Bursa'ya Bilbao Örneği
Osmangazi Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Panoramik müze hakkında bilgiler veren Başkan Mustafa Dündar, dünyada bazı yapıların şehrin geleceğini değiştirebildiğini, bunun en güzel örneklerinden birinin İspanya'nın Bilbao şehri olduğunu belirti. Dündar, "Sıradan eski bir şehir olan Bilbao'ya yapılan modern sanat müzesi ile birlikte turist akınına uğradı. Şehrin yıllık ziyaretçi sayısı 9 milyon kişiye ulaştı. Önümüzdeki ay temelini atmayı planladığımız Panorama Bursa 1326 Müzemiz de, şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerimize, Osmanlı'nın kurulduğu yerde, köklü tarihine yolculuk edebilme imkanı sunacak" diye konuştu.
Mimarlara Özgürlük Sunduk
Osmangazi Belediyesi olarak, bu dönem hayata geçirdikleri projelerde, mimarlara özgürlük sunduklarını ifade eden Başkan Dündar, "Göreve geldiğimiz günden itibaren hayata geçirdiğimiz projelerimizin her biri modern ve kendine özgü mimarileri ile dikkat çekti. Uygulama konusunda, mimarlarımıza özgürlük sunduk, onlarda birbirinden değerli eserler ortaya koydu. Başbakan tarafından ödüllendirilen projelerimizden Çarşamba Pazarpark, çelik ve betonun uyumunu gözler önüne seren, üniversitelerimizde akademisyenler tarafından estetik ve modern mimarisiyle öğrencilerine örnek uygulama olarak anlatılıyor. Dünyanın tam panoramik ikinci müzesi olarak tasarlanan Panorama Bursa 1326, Yeşil Bina formunda inşa edilecek örnek bir tesis. Çevresine artı değer katan Yeşil Bina formu, aynı zamanda yaşanılabilir şehirlerin oluşmasında da, örnek ve lider bina modeli olarak biliniyor. Yine, ilçede 14 bin 400 metrekarelik alana inşa edilecek olan Murat Hüdavendigar Lisesi, mini bir eğitim kampüsünü andırıyor. İçerisinde yatakhanesi, kapalı ve açık spor salonu, konferans ve eğitim salonları ile kafeteryanın da yer alacağı okul, klasik okul mimarisinin dışında, Selçuklu dönemi izlerini yansıtan farklı mimarisi ile dikkat çeken bir proje. Tüm bunları yaparken, kent estetiğine, tarihi dokusuna zarar vermeden modern ve kaliteli tesisler inşa etmeye özen gösteriyoruz" diye konuştu.