Haberler

Başkent İki Gün Boyunca Nükleer Enerji Tartışacak

Abone Ol

Ankara, 28 -29 Eylül Tarihlerinde Uluslararası Katılımlı "Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kongresi"ne Ev Sahipliği Yapacak. Türk Bilim Araştırmaları Vakfı (Tübav) ve Gazi Üniversitesi İşbirliğiyle Düzenlenecek Kongre'de Geleceğin Enerji Kaynağı Olarak Bilinen Füzyon Başta Olmak Üzere Birçok Konu Ele Alınacak.

Ankara, 28-29 Eylül tarihlerinde uluslararası katılımlı “Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kongresi”ne ev sahipliği yapacak. Türk Bilim Araştırmaları Vakfı (TÜBAV) ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek Kongre’de geleceğin enerji kaynağı olarak bilinen füzyon başta olmak üzere birçok konu ele alınacak.

İRAN’ın önceki gün ikinci uranyum zenginleştirme tesisini inşa ettiğini açıklamasının dünya kamuoyundaki yankıları sürerken Başkent iki gün “Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kongresi”ne ev sahipliği yapacak. Türk Bilim Araştırmaları Vakfı (TÜBAV) ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek kongrede geleceğin enerji kaynağı olarak bilinen füzyon başta olmak üzere enerji alanında birçok konu ele alınacak.

TÜBAV ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlediği “Nükleer ve Yenilenebilir Enerj Kaynakları Kongresi” Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. TÜBİTAK ve OSTİM’in sponsor olarak desteklediği Kongre’ye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı bekleniyor. Hafta başında gerçekleştirilecek Kongre’de açılış konuşmalarını Konferans Düzenleme Kurulu Eşbaşkanları Prof.Dr. H. Mehmet Şahin, TÜBAV Başkanı Prof.Dr. Şeref Sağıroğlu, OSTİM Başkanı Orhan Aydın, EİE Genel Müdürü Mustafa Kemal Büyükmıhcı, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, YÖK Yürütme Kurulu Üyes Prof. Dr. Durmuş Günay ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner Yıldız yapacak.

Uluslararası katılım

Konferansa katılacak bilim adamları arasında, Prof. Dr. Lee Sing, Nanyang (Teknoloji Üniversitesi/Singapur), Prof. Dr. Anumakonda Jagadeesh, (RMK Mühendislik Üniversitesi, Hindistan), Prof. Dr. Birol Kılkış, (Başkent Üniversitesi), Prof. Dr. İbrahim Dinçer, (Ontario Teknoloji Üniversitesi/Kanada), Prof. Dr. Yunus Çengel, (Nevada Üniversitesi/ABD) ve Prof. Dr. Sümer Şahin’nde (Gazi Üniversitesi) bulunuyor.

Kongrenin konu başlıkları ise şöyle olacak:

“Fisyon enerji sistemleri”, “Füzyon enerji sistemleri”, “Manyetik hapsetme ve plazma sistemleri”, “Hızlandırıcı sistemleri”, “Transmutasyon ve yakıt çevrimi”, “Radyasyondan korunma ve koruyucu sistemler”, “Enerji yönetimi ve politikaları”, “Güneş enerji sistemleri”, “Rüzgar enerji sistemeleri”, “Biyokütle ve biyodizel sistemleri”, “Jeotermal enerji sistemleri”, “Hidrojen enerji sistemleri”, “Hidrojen üretim metotları”, “Hidrojen depolama teknolojileri”, “Hidro-enerji sistemleri”, “Enerji verimliliği” ve “Enerji-çevre teknolojileri.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title