Haberler

Başkent'te Hayvan Refahı İçin Hayvan Ticaretiyle Uğraşanlara Eğitim

Abone Ol

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kentte canlı hayvan ticareti ile uğraşan satıcılara yönelik eğitim programı düzenledi.
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 31 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe girecek "Hayvanların...

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kentte canlı hayvan ticareti ile uğraşan satıcılara yönelik eğitim programı düzenledi.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 31 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe girecek "Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" ile "Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik" kapsamında yaklaşık 500 kişiye eğitim verildi. Söz konusu yönetmelikler ile canlı hayvan nakli yapan araç sürüsü ve bakıcılarına "Sürücü-Bakıcı Yeterlilik Belgesi", hayvan nakliyesi ile uğraşanlara "Nakliyeci Yetki Belgesi", hayvan refahı ve korunmasına ilişkin standartları taşıyan nakil araçlarına "Nakil Aracı Onay Belgesi" ve satıcılara "Çalışma İzin Belgesi" alma zorunluluğu getiriliyor. Bu kapsamda Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de eğitim programları düzenleyerek, eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara ilgili belgeleri veriyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 500 kişiye eğitim verdiklerini kaydeden İl Müdürü Muhsin Temel, eğitimin konusunu oluşturan yönetmeliklerin genel amacının hayvan hastalıklarının yayılmasını engellemek, hayvan hareketlerini kontrol altına almak ve hayvanların nakil sırasındaki refahının sağlanması olduğunu söyledi. Yönetmeliklerin yürürlüğe girmesiyle beraber belgesi olmayan kişilerin hayvan ticareti ve naklini gerçekleştiremeyeceğinin altını çizen Temel, belge almayanların sığır cinsi hayvanları en az 30 gün, koyun ve keçi türü hayvanları ise en az 29 gün işletmelerinde tutmaları gerektiğini belirtti. Yönetmelik kapsamında hayvanların nakilleri sırasında hayvan refahına uygun olarak korunması için birim alana düşen hayvan sayısı ve taşıtlarda bulunması gereken şartların da belirlendiğini kaydeden Temel, "Cumhuriyet tarihinin ilk hayvan refahı mevzuatının yürürlüğe girecek olmasının sevincini yaşıyoruz. Bu yönetmelik sayesinde eğitim almış ehil kişilerce hayvanlar eziyet görmeden bir yerden bir yere nakledilecekler. Yönetmelikle beraber getirilen, yolculuğun 8 saatten fazla sürmesi durumunda uygun aralıklarla hayvanlara yem-su verilmesi ve dinlendirilmesi zorunluluğu, hem hayvan refahı için büyük önem taşımaktadır hem de uzun yolculuk yapan hayvanların kaslarında biriken laktik asit azalacağından özellikle kesim için nakledilen hayvanlarda etlerin daha sağlıklı ve kaliteli olmasını sağlayacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Temel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title