Haberler

Başörtülü Kadın Vekiller Sorusu, Rektör Saraç'ı Ağlattı

Güncelleme:
Abone Ol

Habertürk'te canlı yayına katılan, Türkiye'nin ilk tesettüre giren kadın rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç canlı yayında gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye'nin ilk tesettüre giren kadın rektörü olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Habertürk TV'de yayınlanan Söz Sende programına katılarak Balçiçek İlter'e tesettüre girme kararını ve kariyer hayatını anlattı. Saraç, İlter'in,"Kadın vekillerin başörtülü olarak Meclis'e girince ne hissetiniz?" sorusu karşısnda ağladı ve çok mutlu olduğunu söyledi.

"HABER OLMAMAM GEREKİYORDU"

İki dönemdir Dicle Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, tesettüre girdikten sonra Türkiye gündemine oturdu. Saraç, "Türkiye'nin normalleşmesi açısından benim tesettüre girmem haber konusu bile olmaması gerekiyor. Bu nedenle gelen ropörtaj tekliflerini de geri çevirdim. Haber olacağımı biliyordum. Haber olmamak için bekledim belki benden önce belki bir olur diye bekledim. Haber olmamak ve röportaj vermemek istememe rağmen basın ordusunu evimin önünde buldum. Ayaküstü arkadaşların sorularını da yanıtladım." dedi. 

"EMEĞİ GEÇEN HERKSE TEŞEKKÜR EDERİM"

Prof. Dr. Saraç, "Tesettüre girmek benim hep içimde olan birşeydi. Yasaklar kalkana kadar da bu d3evam etti. Yasakların kalkması Türkiye'nin normalleşmesi önemli bir aşamasıdır. Bu nedenle sayın Başbakanı'mıza ve yasağın kalkmasında emeği geçen herkese teşşekkür ederim" ifadelerini  kullandı.

AĞLATAN SORU

Programın sunucusu Balçiçek İlter, Saraç'a "Meclise vekiller başörtülü olarak girdiğinde ne hissetiniz?" sorusunu yöneltti

Saraç, "Keşke bende olsaydım dedim. Yılların getirdiği bir şey bu içinde bir hasret bu. İşte ülkemizin bu aşamaya gelmesinden dolayı çok mutluyum. Bunlar mutluluk gözyaşlarım. Mutlu olduğum zaman ağlayan bir insanım ve şu an geldiğimiz nokta da çok mutluyum." cevabını verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ayşegül Jale Saraç Balçiçek Pamir Habertürk Türkiye Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (54)

duygu sömürüsüermanogur@hotmail.de:

basörtülü camiye giremese anlarimda devlet islerinde yeri ve gerevi yok bosuna sahte gözyaslari dökmeyin

Yanıtla237
enesm-enes-b@hotmail.com:

işte bir hristyandan ne farkınız kalıyor onlar dini manastra kliseye sizde camiye hapsediyorsunuz budalalık

00
ahmet kubacıkmacesste@hotmail.com:

yunan vatandaşı olan bir sarhoşun ilkesine takılan .çin malı avrupalılar olabilir ama ben ozgur bir vatandaş olarak yarın şalvarla oburgun de fistanla dolaşacağım

00
SIBELSIB@outlook.com:

mademki tip fakultesini kazandin neden duygularina sahip cikmiyon okumus gezen yabanci dil bilenlerin agladigini hic gordunuzmu tayip istedigine diplom veriyor ne gunlere kaldik

Yanıtla1910
erkanbirisi12@mynet.com:

ben başbakanın yerinde olsaydım ağlayan bu kadını hemen rektörlükten alırdım..başörtüsü özgürlüğü daha önce vardı zeminde uygundu..bu kadar hasret kalınan başörtüsü takma isteği neden seçimden sonraya bırakıldı??:)

Yanıtla209
xs.96312@hotmail.com:

yahu sana ne! belki yeni iman geldi belki başka birşey, bize ne!

00
CIRAKbirolcelik@web.de:

GEZI ,17 ARALIK ,25 ARALIK, FITNE, IFTRA , CAMUR KASETLER KASET DEMISKEN DUYURULUR UNKAPANI KRIZE GIRDI ARTIK KASET ISIDE TIRT CIKTI BUNDAN SONRA NE DÜMEN NE TEZGAH PESINDELER MERAKLA BEKLIYORUZ HER IFTIRA YALANA FITNEYE HAZIRLIKLIYIZ

Yanıtla816
Ns.96312@hotmail.com:

Aynen öyle! zaten kaset montaj siyaseti yapan alçaklara inat -kasetler doğru bile olsa- bu alçaklığa prim vermemek adına inadına akp. yasadışı kayıtlarla milletin mahremine girecek kadar alçalanlar her türlü şerefsizliği de yapar. akp'den kurtulmaya muktediriz, istersek bir seçimlik işi var ama kasetçilere bir kere fırsat verirsek bir daha ömür boyu kurtulamayız.

00
5 takla 5 kurus sa size karı DİK DURUŞademcer:

herseye hazırız nereden vursalar yıkamazlar . 5 KURUS 5 TAKLACI siz varya kişi bası 1 kurus etmezsiniz toplu olunda parakende bi gideriniz olur işte

00
EUhf@outlook.com:

Sen bunun eline bir bilet alsan fransaya git desen ucagi kacirir anlayan anlar

Yanıtla159
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title