Haberler

Başörtüsü Avcısı Profesör Cezaevine Giriyor

Güncelleme:
Abone Ol

Fakülte kapısında bekleyerek başörtülüleri derse almayan Prof. Dr. E. Rennan Pekünlü, 2 yıl 1 aylık hapis cezasını çekmek üzere 20 Kasım'da cezaevine girecek.

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nde başörtülü öğrencilerin ''okula girmesini engellediği'' ve onların fotoğraflarını çektiği için verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası kesinleşen Prof. Dr. E. Rennan Pekünlü, 20 Kasım'da cezaevine girecek. Pekünlü, mahkemeye başvurarak infazın durdurulması ve yeniden yargılanma talep etti.

ÖĞRENİM HAKKINI İHLAL ETTİ

Öğretim üyesi olduğu dönemde, matematik bölümü öğrencilerinden F.N.G'nin, başörtülü olması nedeniyle okula girmesini engelleyerek 'eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği' gerekçesiyle Pekünlü 2 yıl 1 ay hapse çarptırılmıştı. Yargıtay cezayı onadı. Pekünlü, avukatı aracılığıyla, hapis cezası aldığı İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

"ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIKTAN KALMADI"

Pekünlü, dilekçesinde, öğrencinin atılı suç tarihinde devamsızlığının bulunmadığını gösteren başarı durum belgesini sundu. Mahkemenin mahkumiyet hükmünün "öğrencinin eğitim ve öğretim hakkını engellediği" gerekçesine dayandığını hatırlatan Pekünlü, "suçun unsurlarının oluşabilmesi için eğitim ve öğretim hakkı engellendiğini iddia eden öğrencinin, bu engelleme nedeniyle derslerine devamsızlığının bulunması gerektiğini" ileri sürdü.

"BAŞARI BELGESİ ALDI, SUÇSUZUM"

Pekünlü, öğrenciye ait EÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen başarı belgesini sunarak, öğrencinin herhangi bir devamsızlığı bulunmadığını iddia etti. Öncelikle mahkumiyet hükmünün infazının durdurulmasını talep eden Pekünlü, yargılamanın yenilenmesi talebinin kabulünü, ardından yeniden yapılacak yargılama sonucunda beraatini istedi.

ANAYASA MAHKEMESİ REDDETTİ

Prof. Dr. Pekünlü, daha önce de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş, AYM de başvuruyu "açıkça dayanaktan yoksun" gerekçesiyle reddetmişti. Bunun üzerine Pekünlü, "adil yargılanmadığı" gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu. Bu başvuru henüz sonuçlanmamışken, iki hafta önce de "infazının geçici tedbir yoluyla durdurulması" talebiyle AİHM'e bir kez daha başvuruda bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ege Üniversitesi Rennan Pekünlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (47)

AYDINLIK TÜRKİYE:

türkiyede kimlerin bile profösrlük yaptığını görüyoruz!! sen insanların inançları gerekliliklerini yerine getirmemeleri için eğtim hakkını elinden almaya baskı yapmaya çalışıyorsun!! bu insanlar birde özgürlükten bahsediyor ya ona fitil oluyorum!!

Yanıtla249
ADEM AKKAYA:

''ÖRTÜNMEK ALLAH''U TEALANIN KURANDA EMRİ ''BAŞÖRTÜLÜLERİN KİME ZARARI VAR ALÇAK HAK ETMİŞ DİNSİZ KÖPEK

Yanıtla1333
güllü:

hangi devirde yaşıyoruz cahil hoca . . . yaşasın RTE. .

Yanıtla1127
nihal:

Demek ki bugün güzel bir gün olacak iyi bir haber ile başladık. Böyle okuyup da eşşeklik den kurtulamayan insanlar yüzünden ilerlemedi türkiye taa ki 13 yıl öncesine kadar böylelerin üzerine sifonu çektik.

Yanıtla728
@oguzkoseoMobil-IOS:

Artık Arap deyince aklıma pislik, Din deyince aklıma hırsızlık, yolsuzluk, sapıklık geliyor. Geldigimiz nokta bu iste.

Yanıtla267
nesin:

Bu ülkeyi bos seylerle ugrastirip porroföserleri hapise atmak icinmi hükümet oldunuz Bu ülkede insanlar ekmek götüremiyor evlerine ac yatanlari bas örtüleriniz doyursun

Yanıtla265
ejder:

adalet yerini bulmuş cezaya sevindim::

Yanıtla525
GÜNDÜZ:

ARAP KÜLTÜRÜ ÜLKEMİZE HAKİM OLDU

Yanıtla236
rasim özkan:

anlasiliyor ki bu haber icin yorum yapanlarin tümüde ya türban yani rahibe giysisi dostu ya da AKP''nin trollarindan. Prof. Anayasa Mahkemesinin ve AIHM''nin kararini uygulamis ayrica magdur olan hicbir ögrenci yok. Ama satilmis hakimler vr savcilar icin bu bir kemikti. O kemigi bulup kemirdiler burada yorum yapanlarda aynen öyledir.

Yanıtla244
Ankara:

Kimsenin ozel hayatti beni ilgilendirmez isteyen acik isteyen kapali olur ama kapali diyede bayan arkadaslarin bu kadar rencide edilmesi egitiminin engellenmesi cok haksizlik !!! cezaya sevindim !!

Yanıtla324
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title