Haberler

Batman'a 20 Bin Fidan Dikilecek

Güncelleme:
Abone Ol

Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü, bağlı illerde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Batman'a 20 bin fidan dikecek.

Batman'da ağaçlandırma çalışmaları- Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışması kapsamında Batman'a 30 fidan dikilecekBATMAN (AA) - Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü tarafından bağlı illerde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Batman'a 20 bin fidan dikileceği bildirildi.Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü adına Batman'daki çalışmaları koordine eden Ziraat Yüksek Mühendisi Harun Özdemir, orta refüj ve kavşakların yeşillendirilmesi çalışmalarının başladıklarını belirterek, ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yeni bir imaj kazandırılacağını söyledi.Batman'nın yeşillendirilmesi için berberi, şimşir, tavlan, ardıç, ateş dikeni, mazı, oya ağacı ve ıhlamur ağacı cinsinden toplam 20 bin fidanın kullanılacağını aktaran Özdemir, "Batman'da 30 kilometrelik bir alanda yeşillendirme çalışması yapılacak. 12 kavşağın yanı sıra karayolları müdürlüğüne bağlı yollardaki orta refüjlerde, çalı gurubu ve ağaç dikimi yapılacak" dedi.- Ağaçlandırma için 15 milyon ödenekÖzdemir, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Diyarbakır, Batman, Mardin, Cizre, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa'da başlatılan ağaçlandırma programı için 15 milyon bütçe ayrıldığına işaret ederek, şöyle dedi: "Amacımız Güneydoğu'ya yeni bir imaj getirmektir. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor ve yıl sonuna kadar da bu çalışmamızın yüzde 50'sini bitirmeyi hedefliyoruz. Yarım kalan işleri de ilkbaharda tamamlayacağız. Bunlar mevsimlik bitkiler değil, uzun süreli bitkilerdir. Bunları seçerken de çok yıllık olmalarına dikkat ettik. Devamlı olarak ekip sökmekle uğraşmayacağız." -Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Harun Özdemir açıklama-Dikim çalışmaları-Detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Harun Özdemir Diyarbakır Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title