Haberler

Batman'da besiciler hayvanlarını serinletiyor

Güncelleme:
Abone Ol

Batman'ın Gercüş ilçesinde besiciler, hayvanlarını serinletmek için Kırkat Göleti'ne getiriyor. Besicilerin çocukları da suya girerek hem serinliyor hem de ailelerine yardım ediyor.

BATMAN'da besiciler, hayvanlarını sıcaktan korumak için Kırkat Göleti'ne getirip, serinletiyor. Gölette besiciler ile çocuklarının hayvanlar ile ilgilendikleri anlar güzel görüntüler oluşturdu.

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 2 derece üzerinde seyrediyor. Sıcak havadan insanlar gibi hayvanlar da etkileniyor. Batman'ın Gercüş ilçesinde besiciler, hayvanlarını serinletmek için Kırkat Göleti'ne getiriyor. Bu sırada besicilerin çocukları da suya girerek hem serinliyor hem de ailelerine yardım ediyor. Besici Davut Bıçakçı, "Havalar sıcak olduğundan dolayı hayvanlarımızı yıkıyoruz. Yıkamadan sonra hayvanlar kendine geliyor ve bu durum daha fazla kilo almalarına neden oluyor. Hep 8 ve 9'uncu aylarda hayvanlarımızı yıkamaya başlarız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hava Durumu Hayvanlar Gercüş Batman Güncel Yaşam Tarım Hayvanlar Tarım Hava Durumu Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title