Haberler

Baydemir'in 'Hodri Meydanı'na Erdoğan'ın Yanıtı

Abone Ol

Erdoğan, İktidarları Döneminde Tüm Belediyelere Eşit Davrandıklarını ve Eşit Miktarda Para Yolladıklarını Söyleyerek 'Aksini İddia Edenler Varsa Çıkıp İspatlasın' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde tüm belediyelere eşit davrandıklarını ve eşit miktarda para yolladıklarını söyleyerek "Aksini iddia edenler varsa çıkıp ispatlasın" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir'in , AKP Hükümeti'nin 4.5 yıllık dönemde hazırladıkları hiçbir projeye destek vermediği şeklindeki sözlerine yanıt olarak değerlendirildi.

Grup toplantısındaki konuşmasında yerel yönetimlere önemli bir bölüm ayıran Erdoğan, "Bizim hiçbir zaman halkımızla problemiz olmadı, olmaz. Yeter ki yerel yöneticiler laf üretecekleri yerde iş üretsinler ve şehirlerimizi ilçelerimizi beldelerimizi mamur hale getirsinler. Bu ülkenin her tarafında temsil edilen partilere oy veren bütün insanlarımızın hassasiyetlerini, taleplerini bize oy verenlerin taleplerinden ayrı görmedik, görmüyoruz. Bölge siyaseti zümre siyaseti etnik siyaset anlayışları tarihte kalmıştır" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5.5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "Bunu görmezlikten gelmek herhalde biraz insaf dışıdır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı "Başbakan ve bakanlar Diyarbakır için negatif ayrımcılık yapıyor hem de ileri- geri konuşuyorlar. Diyarbakır'a karşı açıkça savaş ilan ediyorlarsa 'hodri meydan' diyorum. Biz burdayız. Savaştan kaçmayız. Başbakan en sevdiği ve en güvendiği adayını burada Belediye başkanı olarak göstersin. Diyarbakır bir kaledir. Bugüne kadar bir çok kişi düşürmek istedi ama düşmeyecektir" diye konuşmuştu.

-"VİTES BÜYÜTÜLEN YILLAR"-

Başbakan Erdoğan, AKP Grup Toplantısında milletvekillerine hitap etti. "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganıyla kürsüye çıkan Erdoğan, 22 Temmuzdan sonra yapılan ikinci grup toplantısının "aydınlık yarınlara vesile olmasını" temenni ederek konuşmasına başladı.

Dün hükümet programının Meclis'te müzakere edildiğini ifade eden Erdoğan, yarın yapılacak güven oylamasının ardından "yeni dönemin" resmen başlayacağını söyledi.

Erdoğan, yeni dönemin Türkiye'nin kalkınmada vites büyüttüğü yıllar olacağını kaydederek, "Bunu söylerken tek boyutlu bir kalkınmadan söz etmiyorum. Çok boyutlu, insan odaklı, demokrasiden, özgürlüklerden güç alan, adaleti gözeten bir kalkınma anlayışından söz ediyorum" dedi. Türkiye'nin geçen 5 yılda sinerji ve istikrar ortamı yakaladığını söyleyen Başbakan Erdoğan, kalkınan Türkiye tablosunu yaşamak ve yaşatmak zorunda olduklarını kaydetti.

-"MİLLETLE ARAMIZA DUVAR ÖRMEYİZ"-

Erdoğan, Türkiye için en hayırlı olanın katılımın en yüksek olduğu bir yönetim anlayışı olduğunu vurgulayarak milletvekillerine yönelik olarak şöyle konuştu:

"Aramızda milletin sesine sağır, insanlarımızın ihtiyaçlarına duyarsız, ülkemizin gerçeklerine yabancı tek bir arkadaşımız olduğuna ihtimal vermiyorum. Fakat şu da bir gerçektir: Millet oylarıyla Ankara'ya gelip, ilk iş olarak milletiyle arasına duvarlar ören siyaset erbabını bu ülke çok görmüştür. Biz asla milletimizi hayal kırıklığına uğratamayız. Milletimizle aramıza duvarlar öremeyiz, perdeler çekemeyiz. Sizlerden Ankara siyasetçi olmasınız değil Türkiye büyüklüğünde bir siyasetin temsilcileri olmanızı istiyorum."

-"2023'ÜN HEDEFLERİNİ ORTAYA KOYUYORUZ"

Hükümet programı üzerine muhalefetin "Bu programda yeni bir şey yok" şeklinde eleştiriler getirdiğini söyleyen Erdoğan, "Bunlar yeni bir şey üretememenin aczi içerisinde olanların ifadeleri. 2013 hedefi bu hükümetin yeni hedefi değil de nedir? 2023'le ilgili yeni hedef açıklıyoruz. Bu yeni hedef değil de nedir? 16 yılın hedefini koyuyoruz" dedi. Türkiye'nin Avrupa Birliğiyle ilgili artık müzakereci bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Erdoğan, kadrolarını da buna göre belirlediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide ve dış politikadaki ortaya koyduğu hedefleri görmezlikten gelmenin ancak "bakar kör" olmayı gerektirdiğini ifade etti.

Erdoğan konuşmasında, "Bu siyasette devlet ve millet karşı saflarda değil aynı saflarda. Çünkü devlet milletindir ve milletin en önemli varlığıdır. Bizim siyasetimize göre devleti yönetenler millete yüksek rakımlı tepelerden bakmaz. Milletle arasına mesafe koymaz. Aksine milletle aynı ufka bakar, aynı değerleri paylaşır. Farkımız bu" dedi.

-"BARAJ OLMASAYDI 332 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAKTIK"-

22 Temmuz seçimleri öncesinde AKP'nin milletvekili sayısının fazla olmasının yüzde 10'luk seçim barajına bağlayanların olduğunu belirten Erdoğan, barajın yüzde 5 olması durumunda AKP'nin 337, CHP'nin 110, MHP'nin 68 milletvekili, ülke barajı olmaması durumunda da kendilerinin 332, CHP'nin 108, MHP'nin ise 68 milletvekili çıkaracağını söyledi.

Erdoğan, AKP'nin kurulduğu günden beri "Türkiye partisi" olduğunu belirterek iktidarları döneminde tüm belediyelere eşit davrandıklarını ve eşit miktarda para yolladıklarını söyledi. Erdoğan, "Aksini iddia edenler varsa çıkıp ispatlasın" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından AKP Grup toplantısı basına kapalı bir şekilde devam etti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title