Haberler

Bayraktar'a Fahri Doktora Unvanı Verildi

Güncelleme:
Abone Ol

Bayraktar:-''Burada bana doktora payesinin lütfedilmesi büyük bir onurdur''

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a ''Gecekondulaşmanın önlenmesi, yenileşme ve dönüşüm'' alanındaki çalışmalarından dolayı fahri doktora unvanı verdi.

FSMVÜ Topkapı Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Bayraktar, ''Burada bana doktora payesinin lütfedilmesi büyük bir onurdur'' dedi.

Bakan Bayraktar, üniversitelerin ve akademisyenlerin kendileri için büyük öneme sahip olduğunu aktararak, Kur'an-ı Kerim'in ''Oku'' emriyle başladığını hatırlattı. ''Hikmet ve ilim müminin yitik malıdır'' hadis-i şerifini tekrarlayan Bayraktar, bilimin İslam'ın emri olduğunu söyledi.

Bakan Bayraktar, FSMVÜ'nün Fatih Sultan Mehmet'in otağına kurulduğunu belirterek, üniversitenin gerek verdiği fotoğraf gerekse de konumu itibarıyla önümüzdeki süreçte dünya çapında bir gelişme sağlayacağını dile getirdi.

FSMVÜ'nün Türkiye'nin tarihi dokusuna, edebiyatına, hukukuna, medeniyet yapısına ve medeniyet gelişiminin izlerini taşıyan eserlere katkı sunacağını kaydeden Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

''FSMVÜ, Karahanlılar'dan, Gazneliler'den, Harzemşahlar'dan, Büyük Selçuklular'dan, Anadolu Selçuklular'dan, Osmanlı İmparatorluğu'ndan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kuruluşundan, kuruluşu oluşturan manifesto yapısından günümüze kadar gelen o mimari, tarihi eserlerin, tarihi dokuyu, yapıyı ihya etmede yeni bir görev üstlenecektir.''

Bakan Bayraktar, üniversitenin gelecekte Türkiye'ye büyük zenginlik katacağını anlatarak, kamu tarafından kurulan vakıf üniversitelerinin, bir devlet üniversitesi olarak kabul edildiğini ifade etti.

Bakan Bayraktar, ''Burada bana doktora payesinin lütfedilmesi büyük bir onurdur. Çok sevdiğim bir ismin, çok sevdiğim, saygı duyduğum bir kişinin üniversitesi'' diyerek, senato üyelerine kararlarından dolayı teşekkür etti. Bakan Bayraktar, daha iyi çalışmalar yaparak bu unvana layık olmaya çalışacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, fahri doktora diploması ve cübbesi FSMVÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title