Haberler

Dünyada hiçbir SİHA bu hareketi yapamamıştı! Bayraktar TB2'den tarihe geçen manevra

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin yer ve milli SİHA'sı Bayraktar TB2 dünyada bir ilke daha imza attı. Test uçuşlarında "otonom fıçı tonosu" manevrasını 3 kez deneyip 3'ünde de başarılı olan Bayraktar TB2 SİHA, dünya havacılık tarihine bir kez daha adını altın harflerle yazdırdı. Özellikle savaş uçaklarının önemli kaçış manevralarından biri olarak bilinen fıçı tonosu şimdiye kadar dünya üzerinde hiçbir SİHA tarafından yapılamamıştı.

Dünya havacılık tarihinde "otonom fıçı tonosu" gerçekleştiren ilk SİHA (silahlı insansız hava aracı) Bayraktar TB2 oldu.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan milli SİHA Bayraktar TB2, test uçuşlarında otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla tamamlayarak dünya havacılık tarihinde de bir ilki daha gerçekleştirdi.

Bayraktar TB2, dünya havacılık tarihinde otonom fıçı tonosu gerçekleştiren ilk SİHA oldu

DÜNYADA İLK VE TEK

Manevra testleri için gökyüzünde seyir halinde bulunan Bayraktar TB2, sarmal bir yörünge izleyerek ve kendi ekseni etrafında tam tur dönerek icra ettiği bu manevra ile dünya havacılık tarihine bir kez daha adını yazdırdı. Bu manevrayı başarıyla yapabilen ilk ve tek SİHA olan Bayraktar TB2, otonomi ve aerodinamik kabiliyetlerinin ne kadar gelişmiş olduğunu da bir kez daha gösterdi. Bayraktar TB2'nin tarihi anlarını ise test faaliyetlerini sürdüren bir başka Bayraktar TB2 ve Konya'daki mühimmat atış testinden dönen Bayraktar AKINCI TİHA kayıt altına aldı.

Bayraktar TB2, dünya havacılık tarihinde otonom fıçı tonosu gerçekleştiren ilk SİHA oldu

3'TE 3 YAPTI

Bayraktar TB2 SİHA test sırasında otonom olarak gerçekleştirdiği fıçı tonosu manevrasını 3 kez denedi ve bu denemelerin hepsini başarıyla tamamladı. Özellikle savaş jetlerinin önemli kaçış manevralarından biri olan fıçı tonosu şimdiye kadar dünya üzerinde hiçbir SİHA tarafından yapılamadı. Fıçı tono manevrası sırasında uçak veya hava aracı gökyüzünde yatay burgu (tirbuşon) hareketi yaparken spiral bir rota izliyor.

Dünyada hiçbir SİHA bu hareketi yapamamıştı! Bayraktar TB2'den tarihe geçen manevra

"YERLERE GÖKLERE SELAM OLSUN"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bayraktar TB2'nin manevrasının olduğu bir fotoğraf yayınlayarak, ters harflerle "Yerlere göklere selam olsun" ifadelerini yazdı.

Kaynak: AA / Güncel

Teknoloji Havacılık Türkiye Güncel Dünya SİHA Havacılık Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (43)

Remzi Cicek:

Helal sıze

Yanıtla18332
Metin Yalcin:

Gururumuz ..

Yanıtla16293
sade vatandaş:

bizim hakiki gururumuz Türk ordusunun kurumu tai nin ürettiği hakiki yerli ve milli ihamız ankadır gururlanmak isteyen on bin lira verdikleri on beş bin lira kira veren emeklilerle gururlansın

17020
Murat Karahan:

Sen vatandaş felan değilsin bir kerede ülkenizin ürettiği bir değerle gurur duymasınıda bilin. Herşeyin yeri ayrı Emeklilerle ilgili sıkıntıları zaten hepimiz eleştiriyoruz. Ama burda konu bu değil ki. Allah kimseyi ülkesinin başarıları ile gururlanmak yerine üzülenlerden eylemesin.

11142
Mehmet YILMAZ:

TUSAŞ'ın yaptığı ANKA, ANKA III, AKSUNGUR görmezden gelinip BAYRAKTAR aşırı derece de yüceltiliyor. Bu ülkede sadece BAYARAKTAR yok ama her yerde devamlı algı çalışması yapılıyor. Unutmayın ki Bayraktardan önce TAI vardı.

8030
Perwer:

Vatandaş mısın, nesin? Konuyu nereden emeklilere bağladın? Sen hangi kurumdan emekli oldun ve ne kadar maaş alıyorsun ki, her haberin altına bu şekilde damlıyorsun? Söyle bakalım aldığın maaşı hak ediyor musun?

685
Okan Alçıtepe:

helal size baykar .burda çıkar yine birileri yok öyle yok böyle diye

Yanıtla13219
FA null:

CHP eleştirir şimdi bunu açız aç diye

Yanıtla60166
kripto para:

ne alaka kafasina nulledigimin

6329
Tolunay Turk:

Allah razı olsun sebep olanlardan.

Yanıtla12186
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title