Haberler

"BBC Genç Müzisyenler" Birincisi Lara İlk Kez Türk Seyircisiyle Buluşacak

Abone Ol

"BBC Young Musician 2010" Bbc Genç Müzisyenler Yarışmasının Birincisi" Lara Ömeroğlu, İlk Kez Türk Seyircisinin Karşısına Çıkmak İçin Bugün Londra'dan İstanbul'a Geldi.

Geçen Mayıs ayında İngiltere'de düzenlenen "BBC Young Musician 2010" BBC Genç Müzisyenler yarışmasının birincisi" Lara Ömeroğlu, ilk kez Türk seyircisinin karşısına çıkmak için bugün Londra'dan İstanbul'a geldi. İstanbul Resitalleri'nin davetlisi olarak 'özel bir resital' için Türkiye'ye annesi Ayşegül ve ablası Melis ile birlikte gelen Lara Ömeroğlu ilk kez Türk seyicisinin karşısına çıkacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Atatürk Havalimanı'nda beraber geldiği annesi Ayşegül Ömeroğlu kızı Lara'nın birkaç gündür ağır grip olduğunu bu nedenle başında beresi ile gazetecilerin karşısına çıktığını söyledi. Bunun üzerine gazetecilerin beresini çıkartıp fotoğraf çekimi istemeleri üzerine Lara'nın saçlarını ablası Melis çantasından çıkardığı tarağı ile düzeltti.

1994 doğumlu Lara Ömeroğlu, 2010 yılında henüz 6 yaşındayken Emily Jeffrey'den piyano dersleri ve hemen ardından Sarah Barrett'tan viyola dersleri almaya başladı. 2004 yılında, 10 yaşındayken The Royal College of Music Junior Bölümü'ne kabul edildi. İki yıl sonra 2006'da Purcell School'a tam burslu olarak kabul edildi, ve Purcell School'da viyola derslerine Ian Jewel ile devam etti. Lara, çok küçük yaşlarında hem piyano hem de viyola ile konserler verdi. Ömeroğlu'nun müzik yarışmalarında kazandığı bir çok ödülü var. West London Pianoforte Festival 2004'te entsrüman dalında birincilik, 'Francis Holland's Fanny Davies Junior Prize 2005', ve 'Ealing Music Festival's Woodward Trophy 2006' bunlardan sadece bir kaçı. Genç sanatçı ayrıca 'Jaques Samuel's Junior Intercollegiate Piano Competition 2007'de Wigmore Hall'da bir başka birincilik daha kazandı. 2008 yılı Mayıs ayında Mozart'ın K.466 piyano konçertosunu Purcell Sinfonia ile seslendirdiği Purcell School Concerto Competition'da kendisine bir birincilik getirdi. Lara, 2009 yılında Uluslararası Franz Lsizt Piyano yarışmasında finale kalma onuruna erişti. Bu parlak yükseliş en son olarak 2010 Mayıs ayında Lara'nın BBC Music Young Musician 2010 yarışmasında, Saint Saens'ın 2 numaralı piyano konçertosunu Vladimir Petrenko yönetimindeki BBC National Orcstra of of Wales ile birlikte seslendirerek kazandığı muhteşem birincilik ile doruğa ulaştığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Güncel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title