BBP Genel Başkanı Destici, Sağlık Der Yönetimini Kabul Etti
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Korum Derneği (Sağlık-Der) Başkanı Dr.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Korum Derneği (Sağlık-Der) Başkanı Dr. Kasım Sezen ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.
Ziyarette konuşan BBP lideri Destici, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Destici, "Her şeyin başı sağlık olduğu için sağlık çalışanları çok önemli bir sektörde çalışıyorlar. Sağlık çalışanlarımızın ve sağlıktaki problemlerin ortadan kaldırılması gerekir. Hem teşhis doğru konsun, hem tedavi doğru yapılsın. Bütün bunlar yapılırken vatandaş memnuniyeti üste çıkartılsın, hem sağlık sektöründe çalışanların standartları yükseltilsin hem de çalışma koşulları iyileştirilsin. Onlarda isteyerek çalışsınlar. Sağlık sektöründe gönülsüz, isteksiz çalışmak hem verimsizlik getirilebileceği gibi sonuçları da telafi edilemez" dedi.
Destici, derneğin sağlık çalışanlarının sorunları ile yakından ilgilendiğini, problemler ile ilgili yol gösterici olduğunu, doğru olanları hem hükümet ile, hem muhalefet ile paylaşıp çözüm yolu aradığını ifade etti. Sağlık sisteminin son yıllarda vatandaşın beklediği ideal bir seviyeye gelmediğini kaydeden Destici, "Akşamları acil servislere gittiğiniz zaman oraların ne kadar perişan bir halde olduğunu görüyorsunuz. Aile hekimliği tam olarak işlevsel hale getirilmedi. Reçete konusunda vatandaşlarımız hala bilgi sahibi değil. Eczanelerde ilaç farkı ve muayene ücreti alınmaya devam ediliyor. Bu uygulamaların düzeltilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Destici açıklamasında şunları söyledi:
"Torba Yasasındaki maddeleri takip ediyoruz ve anlamakta güçlük çekiyoruz. Meclis bir yıl boyunca çalışıyor, ama bu yasaları çıkartmıyor. Ne hikmetse son on beş günde 'Torba Yasası' diye bir yasa çıkartıp bunun içine her şeyi doldurup bir bakan, grup başkan vekilleri ve 50 - 100 milletvekili ile gece yarılarına kadar çalışıp yasaları çıkartıyorlar. Millet ise hangi yasaların çıktığını bilmiyor. Ben şahsen bunu doğru bulmuyorum. Bu tür yasalar, milletten kaçırılmaması lazım. Milletin gözü önünde çok açık bir şekilde yapılması gerekir. Çıkan yasalar millete sorulması lazım diye düşünüyorum. Sağlık ile ilgili bir çalışma yapıyorlarsa bunu sağlık çalışanlarına, sağlık sendikalarına neden sormuyorsunuz? Neden bu kesimde çalışanların görüşlerine başvurmuyorsunuz? Görüşler alınmadan çıkan yasalar bir ay sonra düzeltici yasa ile tekrar çıkıyor. Bütün bunlar el kaldırıp indirme ile oluyor. Ehliyetsiz kişilerin bu kanunları meclise getirdiği için bunlar oluyor."
Sağlık Der Başkanı Dr. Kasım Sezen ise Destici'ye sağlık çalışanlarının sorunlarını anlatan bir rapor verdi. - ANKARA