Haberler

BDP'li Başkana KCK Baskını

Güncelleme:
Abone Ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Sedat Töre'nin evinde bu sabah polis ekipleri arama yaptı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Sedat Töre'nin evinde KCK operasyonu kapsamında bu sabah polis ekipleri arama yaptı.

KCK operasyonu kapsamında Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre'nin evinde de arama yapan polis ekipleri, başkana ait bazı eşyalara el koydu. Sabah erken saatlerinde eve gelen Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaklaşık 2 saat boyunca arama yaptı.

Emniyet güçlerin PKK'nın şehir yapılanması olarak belirtilen KCK örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramanın ardından evde çok sayıda Kürtçe yazılmış kitap ile başkana ait bilgisayarlara el konuldu.

Emniyet tarafından gerçekleştirilen baskın sırasında Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Sedat Töre'nin evde bulunmadığı belirtildi.

Son dönemde genişletilen KCK Operasyonlarında 17 ilde çeşitli arama çalışmaları gerçekleştirildi ve bir çok ikametgaha baskınlar düzenlendi. Bir çok isim bu operasyonlarda gözaltına alınırken, bazı siyasilerin de oturdukları adreslerde çeşitli arama çalışmaları gerçekleşti.

17 İlde 103 noktada gerçekleştirilen operasyonlarda, Leyla Zana'nın da evinin arandığı iddia edilmiş bu iddia başsavcılık tarafından yalanlanmıştı.

HAKKARİ/ŞEMDİNLİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Töre Politika Şemdinli Hakkari Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title