Haberler

BDP'li Kaymaz'dan Gökkan'a Destek

Abone Ol

Barış ve Demokrasi partisi (BDP) Mardin İl Başkanı Raşata Kaymaz, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek verdi.

Barış ve Demokrasi partisi (BDP) Mardin İl Başkanı Raşata Kaymaz, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek verdi.

Türkiye ile Suriye sınırda güvenlik amacıyla örülen istinat duvarını durdurmak için açlık grevine giren Gökkan'a destek vermek amacıyla Nusaybin'e gelen BDP Mardin İl Başkanı Raşata Kaymaz, gazetecilere açıklamada bulundu. Kaymaz, duvara yönelik birçok eylem gerçekleştirdiklerini, bu duvarın Kürt, Arap ve Süryani halkı arasında örülen bir duvar olduğunu söyledi. Kaymaz, "21 yüzyılda duvarların ortadan kalkması gerekirken maalesef burada duvarlar örülmektedir ve sınırlar kaldırılmamaktadır. Hatay'dan Cizre'ye Nusaybin'den Şenyurt'ta kadar sınırlar yetmediği gibi, artık duvarlar da örülüyor. Onların bahanesi her ne olursa olsun bizim algıladığımız bu karar siyasi bir karardır. Bu karar Kürt halkını hapse almaktır. Bu duvarın örülmesi farklı zihniyetin zihniyet duvarının yıkılması için biz bir süreç başlatmıştık. Ayşe başkanımızın girmiş olduğu bu eyleme biz Mardin il örgütü olarak destekliyoruz. Mardin olarak bu günden itibaren sınırda nöbet eylemini başlatıyoruz" dedi.

Öte yandan, önceki gün oturma eylemi başlatan ve bugün sabah saatlerinde açlık grevine giren Gökkan'ın eylemi devam ediyor. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Gökkan Nusaybin Kaymaz Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title