Haberler

BDP'nin Etkinliği Propagandaya Dönüştü

Güncelleme:
Abone Ol

BDP Siirt Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, polislere hakaret edilince olay çıktı.

BDP Siirt Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte yurt dışından getirilen ve sahneye çıkarılan bir şarkıcı yasa dışı slogan atıp, polislere hakaret edince etkinliğe katılanlar tahrik oldu. Kalabalığın da sanatçıya eşlik etmesi nedeniyle etkinlik bir anda terör örgütü propagandasına dönüşerek olaylar çıktı.

Kızlartepesi Amfitiyatro'da düzenlenen etkinlikte yurt dışından getirildiği belirtilen Serhado isimli şarkıcı, sahnede terör örgütü lehine yasadışı slogan atarak polislere hareket etmeye başladı. Polisin uyarıları sonucu, şarkıcı müdahale eden BDP'li yöneticilere rağmen tavırlarını sürdüren şarkıcı, kalabalığı da hareketlendirdi. Tüm uyarılara rağmen terör örgütü propagandası yapan kalabalık ve şarkıcıya polis müdahale etti. Bir anda savaş alanına dönen konserde çıkan olaylarda polise taşla saldıran kalabalığa biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından kalabalık sokaklara kaçarak dağılırken, sahnede kalabalığa tahrik eden Serhado ise kayıplara karıştı. Serhado'nun provokatörlük yaptığı gerekçesiyle yakalanması için polis gece geç saatlere kadar arama çalışmalarını sürdürdü.

Mahalle aralarına kaçan kalabalık bazı iş yeri ve araçlara taşlarla saldırıp camları kırdı. Vatandaşlar ise yaşanan gerginlikten BDP'yi sorumlu tutarak tepki gösterdi. Çıkan olaylarda 4 polis atılan taşlarla hafif yaralandı. Vali Yardımcısı Erkan Kalender ve Emniyet Müdürü Recep Güven hastaneye giderek polisleri ziyaret etti.

Olaylarla ilgili olarak 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title