BEDD Ulusal Kalite Hareketine Katıldı
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.
Türkiye Kalite Derneği KalDer'in öncülüğünde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi'ne (UKH) Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'de (BEDD) katıldı. Yapılan anlaşmayla BEDD'nin yönetim yapısı ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik eğitimler KalDer tarafından ücretsiz verilecek.
Türkiye Kalite Derneği KalDer'in öncülüğünde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye'nin kendi alanında öncü kuruluşlarının katılımı ile hızla büyüyor. Son olarak Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, düzenlenen törenle Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı. KalDer tarafından 1998'de, ulusal "kalite" bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile Mükemmellik Modeli uygulamalarının yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan Ulusal Kalite Hareketi, son olarak Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin de katılımıyla daha da güçlendi.
İyi Niyet Bildirgesi İmza Töreni Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan'ın katılımıyla, BEDD Genel Merkez İstanbul binasında 11 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleşti.
EFQM Mükemmellik Modeli ile Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin, yönetim yapısı, insan kaynakları, iş stratejileri ve iş birlikleri geliştirmesinde katkı sağlayacaklarını belirten Hamdi Doğan, "KalDer olarak Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne örnek modeller, yönetim yapıları, insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik eğitimleri bedelsiz olarak vereceğiz. "KalDer bu projeyi kurumsal sosyal sorumluluk gereği tüm gücüyle destekleyecek" dedi.
Engellilere ait bir STK için, bu yönetim modeli'nin dünyada ilk kez uygulanacağını belirten Doğan; engelliler için engelsiz bir yönetim modeli oluşturmak arzundayız dedi. Temel amacımız yaşam kalitesini yükseltmektir.
Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı EFQM'in örnek uygulamalarını Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'nin yönetim yapısını iyileştirmek için uygulayacaklarını belirten Doğan şöyle devam etti: "Avrupa'da ve dünya'da birçok ülke tarafından kullanılmakta olan ve KalDer'in Ulusal Ortağı olduğu "EFQM Mükemmellik Modeli" ile kurumlar kendi "Özdeğerlendirmelerini" yaparak, kuruluşun güçlü, iyileştirmeye açık alanlarını belirlenebilmesi ve gerçekleşen ilerlemenin periyodik olarak ölçülebilmesi sağlanıyor.
Özdeğerlendirme ile kuruluşlar; ne durumda olduklarını öğrenme ve yönetim kalitelerini artırma fırsatı buluyorlar. Ülke genelinde yaşam kalitemizin iyileştirilmesi için, holdinglerden kobilere, üretimden hizmete, eğitimden sağlık ve diğer kamu hizmetlerine, yerel yönetimlere, Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar her kurum ve kişinin sorumluluğu var. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin mükemmel olmak yolunda çabaları toplum için en anlamlı değerlerden biridir. Sonuçları doğrudan insan hayatına yönelik etkileri olacak çalışmalar, yaşam kalitesi açısından en büyük kazanım ve güvencelerimizden biri olacaktır. Mükemmellik Modeli kullanımı yaygınlaştıkça, daha çok kuruluş sürekli öğrenen ve gelişen kurumlara dönüşecek ve Türkiye'nin geleceği daha sağlam temellere oturacaktır."
"Dünyaya model bir dernek olma yolunda ilerliyoruz"
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel ise
" Engellilerle Dayanışma Derneği olarak gelişen çağda üstlendiğimiz rolün çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizde net rakamlarla halen tespit edilememiş, yaklaşık 9 milyon engelli gerçeğinin bilimsel ve akademik yapılarla daha fazla farkındalığının yaratılması ve desteklenmesi gerekmektedir. Dernek olarak varmak istediğimiz noktalara, KalDer'in bizimle paylaşacağı modeller, yönetim yapıları, insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik eğitimlerin de katkıları ile ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. BEDD olarak hedefimiz, engelli yaşamında fark yaratmak ve yaşamın içinde kaliteyi arttırarak toplumla birlikte hayatı paylaşmak. KalDer işbirliğini; hedeflerimizi ve çalışmalarımızı daha güçlü duyurma ve dünyaya model bir dernek olma yolunda ilerlemek için büyük bir destek olarak görüyoruz" diye konuştu.