Beko, IFA'da Geleceğin Trendlerini Açıkladı
Beko'nun davetlisi olarak, 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Berlin'de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA'ya katılan dünyaca ünlü fütürolog Dr. Ian Pearson, gelecekte yaşantımızın nasıl olacağı hakkında ipuçları verdi.
Pearson'a göre, 2050 yılına kadar ev işlerinin büyük bir kısmını Androidler yapacak.
Berlin'de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA'da geleceğin teknolojilerini tanıtan Avrupa solo beyaz eşya pazarının lideri Beko, dünyaca ünlü fütürolog Dr. Ian Pearson'ı da ağırladı. "Hızla Değişen Dünyada Ev Aletlerinin Geleceği" konulu toplantıda konuşan Pearson, insanlığın 2050 yılına kadar, tahmin bile edilemeyecek değişimlere ve bugün kulağa çılgınca gelen birçok yeniliğe şahit olacağını belirtti. Pearson'a göre günlük hayatta birçok işi bizim yerimize yapabilecek teknolojilerin hayatı tamamen değiştirecek.
Toplantının açılış konuşmasında gelişen teknolojinin beyaz eşya sektörünü de hızla dönüştürdüğünü belirten Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu da, "Heyecan verici bir dijital devrime tanık oluyoruz. Değişimlere öncülük etmek isteyen küresel bir marka olarak Beko, tüketicinin hayatını kolaylaştıran inovasyonlara odaklanıyor. Sağlıklı yaşam tarzını benimseyen ve teknolojiye ilgili yeni nesil tüketicinin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri üretiyor" dedi. Beko AquaTechTM çamaşır makinesinin bu anlamda güzel bir örnek olduğunu vurgulayan Hakan Bulgurlu, "Mevcut makinelere göre yüzde 50 daha hızlı yıkama yapabilen, daha akıllı programlar sunan bu ürün, ailelere ihtiyaç duydukları zamanı geri veriyor. Beko olarak tüketicilerin giderek daha yoğunlaşan hayatlarının yükünü hafifletecek teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Fütürolog Dr. Ian Pearson geleceğin 5 temel eğilimini paylaştı
Fütürolog Dr. Ian Pearson, teknolojinin gelecekte evlerde nasıl bir devrim yaratacağına dair görüşlerini paylaştı. Beko'nun konuyla ilgili IFA'da yayımladığı bir de rapora imza atan Pearson, geleceğe ilişkin 5 temel eğilimi şöyle sıraladı;
Bebek bakıcınız robot mu olsun, insan mı?
Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Yapay Zeka (AI) gibi teknolojilerin ilerlemeye devam etmesiyle birlikte günlük hayatta bizi yoran birçok işi robotlara devredebileceğiz. Akıllı buzdolapları hangi yiyeceklerin eksik olduğunu tespit edip haftalık gıda alışverişlerinizi yapabilecek, hangi yiyeceklerin sağlıklı, hangilerinin zararlı olduğuna karar verip sizi uyarabilecek. Robotların yapacakları bunlarla da sınırlı değil; 2050 yılında bebek bakıcımızın, asistanımızın ya da ev işlerindeki yardımcımızın robot mu yoksa insan mı olması gerektiğini tartışacağız.
Kişiselleştirilmiş görüntülerle eşsiz bir yaşam deneyimi
Artırılmış gerçeklik sayesinde, 2025 yılına kadar evlerimizde yaşam alanlarının yorumlanması kişiye bağlı olacak. Ailede herkes kendi tercihine göre görüntü oluşturabilecek. Evimizin penceresinden deniz ya orman manzarası izleyebilecek duvarları sanal resimlerle dekore edebileceğiz.
Ailenin her ferdi kendi menüsünden tercih yapacak
Günlük yaşamın koşuşturması içinde evde en büyük yardımcılarımız akıllı buzdolapları ve yüksek performanslı entegre ocaklar olacak. Gelecekte yapılacak inovasyonlarla birlikte belirlediğimiz zaman aralıklarında hangi gıdaları tükettiğimizin listesini oluşturabilecek teknolojileri kullanacağız. Beslenme biçiminden, alınan kaloriye kadar ne tüketmemiz gerektiğine kadar bu teknolojilerden öğreneceğiz. Ebeveynlerin çocuklarının beslenmesini kontrol etmesi çok daha kolay olacak.
Besin değeri daha yüksek gıdalar
Gıdalarımızı işlediğimiz ya da koruduğumuz teknolojilerdeki inovasyonlarla birlikte aldığımız besin değerleri yükselecek. Örneğin; bugün Beko Vakumlu Blender, malzemelerin havayla temasa girmesini engelleyip oksitlenmeyi azaltarak yüzde kırk daha fazla C vitamininin malzemede kalmasını sağlarken, EverFresh+® buzdolabı teknolojisi de meyve ve sebzeleri otuz güne kadar muhafaza ederek gıdaların bozulacağına dair endişeleri azaltıyor. Gelecekte teknolojilerdeki inovasyonlar beraberinde getireceği sağlık çözümleri sayesinde günlük sağlık ve yaşam tarzı alışkanlıklarımızı da değiştirecek. Anlık bildirim kullanan telefon uygulamalarına ve cihazlara doğrudan bağlı olacak olan akıllı ambalajlar, yediklerimizi ve nasıl sağlıklı, dengeli şekilde beslenebileceğimizi izleyecek.
Ev aletleri birbiriyle konuşmaya başlayacak
Yapay zekâ sayesinde geliştirilecek özel programlar günlük ihtiyaçlarımızı ve alışkanlıklarımızı algılayarak hayatımızı kolaylaştıracak kişisel çözümler sunacak. Çamaşır makinemiz kirli çamaşırlarımızla ilgili bilgiyi cep telefonlarımıza iletirken, akıllı buzdolabımız misafirlerimize hazırladığımız menüden alışveriş listesini oluşturarak, sipariş verebilecek.