Haberler

Bel Fıtığı Ameliyatında Altın Standart

Güncelleme:
Abone Ol

Bel Fıtığı Ameliyatı Kursu ile Altın Standart olarak kabul edilen yeni teknikler tıp dünyasına tanıtılacak.

Türkiye'de ve Orta Doğuda şu an için sadece Emsey Hospital'de yapılan Tam Endoskopik Disk Cerrahisi Bel Fıtığı Ameliyatı Kursu uluslararası katılım ile 6-7 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul'da Emsey Hospital'da gerçekleştirilecek.


Yetişkinlerin %80'i, bel bölgesinde yaşadıkları çeşitli ağrılardan şikayetçi oluyor.

Çoğu zaman yaşam koşulları, zorlu çalışma şartları ve çeşitli fiziksel kazalar ya da yanlış duruş bozuklukları bel ağrısına neden olabiliyor. Bu sağlık sorununun gelişmesinde, kuşkusuz masa başı işlerde çalışmakta da büyük rol oynuyor.

Bel fıtığı ameliyatında "Altın Standart"

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Salih Aydın, Günümüzde cerrahi yöntemler iki şekilde yapılmaktadır diye belirtiyor. Dr. Aydın, "bu yöntemler posterior açık sistem ve perkütan adı verilen ciltten yapılan yöntemlerdir. Mikroskobik mikro cerrahi şu ana kadar bu işin altın standardıydı. Günümüzde ise endoskopiyle yaşanan heyecanın aynısı mikroskobik disk cerrahisi başladığı zaman yaşanmıştır. Omurganın stabilizasyonu dediğimiz hareket kabiliyetinin sabitliğini bozmadan bu işi yapmak çok önemliydi. Mikroskobik mikrocerrahi sistem, şu an endoskopik yöntemle kıyasladığınız zaman invaziv bir yöntemdir. Endoskopik disk cerrahisinin yeni altın standart olduğu kabul edilmelidir."

Endoskopik ameliyatlarda skopi (görüntüleme cihazı) altında kontroller yapılarak fıtık bölgesi tam tespit edilir. Skopi ile omurganın hangi mesafede fıtığı var, neresinden alınacak, tek tek basamak basamak işaretleyip fıtığın olduğu bölgeye kadar girilebiliyor. Fıtık alınarak bacak siniri rahatlatılıyor. İçeride de radyofrekans yöntemi ile diskin basıncı azaltılıyor.
Başarısız ameliyatlarda bel fıtığı tekrar nüks ediyor

Emsey Hospital'dan Op. Dr. Salih Aydın, kronikleşen bel ağrılarında en son noktanın bel fıtığı olarak karşımıza çıktığını belirtiyor. Genellikle 30-60 yaş aralığında daha sık görülmesine rağmen bel fıtığı, diğer yaş gruplarında da ortaya çıkabiliyor.

"Hastaya doğru teşhis koymak, doğru zamanda ve gereken ameliyatın yapılması şarttır. Her branş sınırı iyi tayin etmelidir. Eğer bu kritere uyulmazsa 'başarısız bel cerrahisi' dediğimiz durum gerçekleşir ve ağrıları geçmeyen hastalar olur. Bu hastalar bazen ikinci, hatta bazen daha fazla ameliyat yapılmasına ihtiyaç duyabilirler." diye sözlerini noktalıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

bel fıtığı türkiye aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title