Haberler

Belediye Başkanı, İlçede İşsizliği Bitirdi

Abone Ol

Samsun'un Kavak İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Şerif Ün, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için harekete geçti.

Samsun'un Kavak İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Şerif Ün, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için harekete geçti. Yatırımcıların ilçede fabrika kurmalarını sağlayan Başkan Ün, bununla da yetinmeyip Belediye olarak tekstil fabrikası kurup bunu girişimcilere kiraladı.

Samsun'un 9 bin nüfuslu Kavak İlçesi'nin Belediye Başkanı Şerif Ün'ün girişimleriyle, gençlere ve ev kadınlarına iş imkanı doğdu. Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika binaları yapan Belediye, buraları yatırımcılara kiralayarak iş imkanı yaratmalarını sağladı. İlçenin geliştiğini ve değiştiğini belirten Başkan Şerif Ün, "2009 yılında Başkan olduktan sonra yapmam gereken şeyler vardı. İşsizlik konusunda çok iddialıydım. İlçede işsizliği minimuma indirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana Belediye olarak 600 kişiye iş imkanı sağladık. Gıda, tekstil, cam, çimento ve dış yatılım malzemeleri üreten fabrikalarımız var. Bu 600 kişinin çeşitli özel sektörlerde işe girmelerine yardımcı olduk. Şuan ilçede ihtiyacı olup da işsiz olan kimse yok. İş beğenmeyip de çalışmayan en fazla 100 kişi vardır" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde 14 fabrikanın üretime devam ettiğini belirten Başkan Şerif Ün, şöyle konuştu:

"Belediye olarak sanayi bölgesinde fabrika yapıp kiralıyoruz. 4 fabrikanın inşaatları bitmiş vaziyette. Onları da kiralayacağız. Yatırımcı bizim baş tacımızdır. Bizim yatırımcıya bakış acımız son derece olumlu. Samimiyetimle söylemek istiyorum ki, kim olursa olsun ayaklarının altına kırmızı halı sermek isterim. Bizim yaptığımız ve işletmeye verdiğimiz tekstil fabrikasında 400 kişi çalışıyor. Samsun Kavak İlçesi'nde 2008 yılında faaliyete geçen Okyanus Grup 100'ün üzerinde kurutulmuş meyve ve sebzeyi Avrupa ve Amerikaya ihraç ediyor. Özellikle kurutulmuş karpuz vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime geçen öz sermayesi 1 milyon 600 bin TL Okyanus Grup, mevsiminde elektirik enerjisi ile fırına atarak kuruttuğu karpuz, çilek, domates, elma, portakal gibi meyve ve sebzeleri ABD ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyor." - Samsun / Kavak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Politika Şerif Ün Güncel Samsun Kavak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title