Haberler

Belediye Meclisi’nden Başkan Ergün’e Hizmet Yetkisi

Güncelleme:
Abone Ol

Asfaltta Rekor Yılı Olacak

MANİSA Belediyesi'nin Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e asfalt, yağmur suyu drenajı, kaldırım gibi hizmetlerin yapılabilmesi için İller Bankası'ndan kredi alınması konusunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yetki verildi. Hizmetlerin yapılması ve doğru borçlanma konusunda adımlarını sağlam attıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bütçesi ile borçlarını karşılayacak bir Manisa Belediyesi oluşturduklarını ifade etti. Oylamada CHP'li meclis üyeleri çekimser oy kullandı.

Manisa Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde yasa gereği Meclis 1. ve 2 başkanvekilleri belirlendi. Yapılan oylamada Meclis 1. Başkanvekilliğine Mehmet Güzgülü, 2. Başkanvekilliğine ise Serhan Çelik oybirliğiyle getirildi. Encümen üyeliğine ise Süha Akyüz, Hüseyin Köroğlu ve Engin Kümüştekin seçildi. Daha sonra İmar, İdari ve Bütçe komisyonları seçimine geçildi. İmar Komisyonu'na MHP Grubu'ndan Mehmet Palabıyık, Sezai Gürcan ve Tamer Çipiloğlu seçilirken, AKP grubundan Can Mercül ve Suna Mahbup İnce seçildi. Bütçe Komisyonu'na ise, MHP grubundan Ziya Elmalı, Ali Aktaş, Ömer Bingöl; AKP grubundan ise Semra Kaplan ve Nazif Sümer seçildi. İdari Komisyon'a da MHP grubundan Haldun Oluç, Mazlum Yüzgider ve Hüseyin Alp; AKP grubundan da Abdullah Ata ve Şule Tunalı seçildi.

Kent Parkı Sunumu Yapıldı

Meclis üyelerine, Manisa Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi'nde olimpik yüzme havuzu altındaki Belediye'ye ait 170 bin metrekarelik alanda yapılacak olan Kent Parkı'nın üç boyutlu sunumu gerçekleştirildi. Projenin fotoğraflarının dahi kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Tüm Manisalıların faydalanacağı dev bir alanda her türlü aktivite yer alacak. İnşallah bittiği zamanını da hep birlikte görürüz" dedi. Söz konusu alanda imar planı değişikliği maddesinin oybirliğiyle kabul edilmesi nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Ergün, Kent Parkı'nın Manisa'ya önemli yarar getireceğini söyledi.

Okul Sorunu İçin Meclis Oturumuna Ara Verildi

Toplantıda 2010 yılına ait denetim komisyonu raporu okundu. Daha sonra yine 2010 yılına ait faaliyet raporu, oy çokluğuyla kabul edildi. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan ve okul yapımı için ayrılan arsa konusunda imar planı değişikliği yapılabilmesi için maddenin bir sonraki ayın toplantısına kalmaması amacıyla Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meclis oturumuna bir süre ara verdi. Verilen arada İmar Komisyonu gerekli çalışmayı yaparak, imar planı değişikliğinin onaylanmasını sağladı. Eğitim konusunda Manisa Belediyesi olarak her türlü destek ve girişime hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Meclis üyelerine teşekkür etti.

Asfaltta Rekor Yılı Olacak

Manisa Belediyesi'nin Güzelyurt Mahallesi birinci ve ikinci kısımları ile Kenan Evren Sanayi Sitesi'nde yağmur suyu drenajı, kaldırım düzenlemesi ve kanalizasyon hattı yapımı için İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü'nden kredi alınabilmesi konusunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yetki verilmesi ile ilgili maddeler, CHP grubunun çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve doğru borçlanma konusunda adımlarını sağlam attıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Kentimizde Temmuz ayına kadar mahallerdeki çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Kaldırım, bordür, yağmur suyu drenajı gibi çalışmalarımızın ardından asfalt ihtiyacı olan bölgelerde hızla asfaltlama çalışması başlatacağız. Geçtiğimiz dönemlerde 140 bin ton olan asfalt rekorunu 200 bin tona çıkararak, kırmayı hedefliyoruz. Yani 2011 yılı, asfaltta rekor yılı olacak. Bütçesi ile borçlarını karşılayabilecek bir Manisa Belediyesi oluşturuyoruz. Bana duyduğunuz güvenden dolayı Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title