Haberler

Işıkhan: Belediyeler SGK borçları için taksit başvurusunda bulunuyor

Güncelleme:
Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıkhan, belediyelerin SGK borçları hakkında açıklama yaptı. Işıkhan, belediyelerin borçları için yapılandırma ve taksit seçenekleri için başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin yapılandırma ve taksit seçenekleri için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarına yönelik soru üzerine, "Ödeme talebinde bulunanlar oldu. O gün Sayın Cumhurbaşkanı'mız, (TBMM) Grup Toplantısı'nda yapmış olduğu açıklamadan sonra biz de gerekli açıklamaları yaptık. Belediyelere yapılandırma, taksit yapma gibi seçenekler doğrultusunda bize başvurular oldu. Sayının gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz. Ortalama bir rakam henüz belli değil ama özellikle il müdürlüklerimize belediyelerimizin başvuruları söz konusu" şeklinde konuştu.

Gün geçtikçe daha çok belediyenin özellikle prim borçlarının yapılandırılması için başvuruda bulunacağını aktaran Işıkhan, "Ödeme sürecinde önce bildirimde bulunuyoruz, ondan sonra başvuranlara, 'Birlikte ne yapabiliriz, nasıl taksitlendirebiliriz?' konulu çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, Bakanlığın bazı belediyelerin işten çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirildiğini hatırlatması üzerine Işıkhan, "Rehberlik Teftiş Başkanlığımız aracılığı ile bize gelen her türlü şikayeti değerlendirmekte ve anında müfettiş görevlendirmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Vedat Işıkhan Vedat Işıkhan Belediye Ekonomi Güncel Kabine Belediye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title