Haberler

Belediyeleri İçin Kayseri-malatya Karayolunu Kapattılar

Abone Ol

Kayseri'de Mimarsinan Belde Belediyesi'nin Mahalleye Dönüştürülmesine Tepki Gösteren Yaklaşık Bin 500 Kişi, İlk Önce Belediye Önünde Toplandı, Daha Sonra Sloganlar ile Kayseri-malatya Yolunu Kapattı.

Kayseri'de Mimarsinan Belde Belediyesi'nin mahalleye dönüştürülmesine tepki gösteren yaklaşık bin 500 kişi, ilk önce belediye önünde toplandı, daha sonra sloganlar ile Kayseri-Malatya yolunu kapattı.

53 yıldır belde belediyesi olan Mimarsinan Belediyesi'nin mahalle olmasına Mimarsinanlı vatandaşlar tepki gösterdi. 39 bin nüfuslu belediyenin mahalle olmasını ellerinde pankartlarla eleştiren yaklaşık bin 500 kişi, öğle saatlerinde belediye önündeki Mimarsinan Meydanı'nda toplandı. Kalabalık, hükümete ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhakseki'ye sloganlarla tepki gösterdi. "Mimarsinan Argıncık olmasın", "Özhaseki istifa", "Sizleri yüzde 67 oyla sevmiştik" yazılı pankartlarla belediye önünde toplanan kalabalık adına konuşan Mehmet Tanyeri isimli vatandaş, 39 bin nüfuslu Mimarsinan Belediyesi'nin kapatılmasını kınadı. Tanyeri'nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belde Teşkilatı Başkanı Ferhat Işık, belediyenin kapatılması ile ilgili bir açıklama yaptı. Mimarsinan Belde Belediyesi'nin ilçe olması gerektiğini vurgulayan Işık, belediyenin kapatılma kararının yanlış bir uygulama olduğunu savundu.

Bu arada Mimarsinan beldesinin mahalleye dönüştürülmesine tepki gösteren AK Parti Mimarsinan Belde İl Başkanı Kadir Özül, yönetim kurulu olarak topluca istifa ettiklerini duyurdu. Hükümetin kararını yanlış bulduklarını belirten Özül, alınan kararda Mimarsinan beldesinin zarar göreceğini dile getirdi. Karardan sonra en anlamlı tepkinin parti teşkilatı olarak topluca istifa etmek olduğunu ifade eden Özül, alınan kararın bir an önce geri çevrilmesi talebinde bulundu.

Mimarsinan Meydanı'ndaki basın açıklamasının ardından ellerinde pankartlarla Kayseri-Malatya yoluna yürüyen kalabalığın geçeceği güzergahta jandarma ekipleri bariyer kurdu. Ara yollardan Kayseri-Malatya karayoluna giden kalabalık, yolun iki şeridini kapattı. Tepki gösterisinin büyümesinin ardından robocop kıyafetli 100 kişilik jandarma ekibi, kalabalığa coplarla müdahale etti. Uzun araç kuyruklarının oluşmasına sebep olan tepki yürüyüşüne katılan kalabalık, jandarma ve polislerin müdahalesi ile dağıtıldı.

(YS-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title