Haberler

Okmeydanı'nda Ateş Eden Polislerin Resimleri Savcılıkta

Güncelleme:
Abone Ol

Tanıklar, Berkin Elvan vurulmadan birkaç dakika önce çevrelerine ve hastaneye gaz fişeğiyle ateş eden polislerin resimlerini savcılığa sundu.

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan'la ilgili yürütülen soruşturmada iki tanık daha ifade verdi. Tanıklar, Elvan'ın vurulmasından kısa bir süre önce olay yerindeki polislerin fotoğrafını çektiklerini iddia ederek, ailenin avukatı fotoğrafı savcılığa sundu.

"CEP TELEFONUYLA ÇEKTİM"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Berkin Elvan soruşturmasında tanık ifadeleri alınmaya devam ediliyor. Soruşturma kapsamında bugün de iki tanık ifade verdi. Soruşturma savcısı Faruk Bildirici tarafından dinlenen P.K. olay yerine yakın bir özel hastanede diş hekimi asistanı olduğunu ve 15 Haziran 2013 tarihinde nöbette olduğunu belirtti. İfadesinde "15 Haziran Cumartesi günü akşamı saat 23.00'da işimiz bitti ancak dışarıda çok yoğun olaylar seyrettiği için eve gitmemeye karar verdik. Korktuk, poliklinikte kalmaya karar verdik" diyen P.K., "Pazar sabahı gazların poliklinik içerisine girmesinden dolayı rahatsızlandım. Diş hekimi M.B. sokakta bekleyen bir grup polise pencereyi açarak 'Asistanım astım hastası. Lütfen gaz sıkmayın' dedi. Polisler de 'İçeriye gir' diyerek bağırdılar. Daha sonra yan odadan cep telefonumla poliklinik önünde bekleyen polislerin fotoğrafını çektim" dedi.

POLİSLERE "İÇERİ HASTA VAR" DENDİ

Tanık olarak ifadesine başvurulan diş hekimi M.B. ise, "Klinikten aşağıda sokakta bulunan polislere 'İçeride hasta var' dediğini ancak polislerin sert bir üslupla 'Gir içeri' diye kendisine bağırdıklarını ifade etti.

POLİSE KIZIP FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Polisin kedisine çıkışmasına kızan asistanının sokakta bekleyen polislerin fotoğrafını çektiğini belirten tanık M.B., "Berkin'in yaralandığı yerden polikliniğimizin olduğu yere 2 dakikada gidilebilir. 50-100 metre mesafe vardır. Fotoğraf da 07.11'de çekildi. Zaten fotoğraf çekildikten bir müddet sonra Berkin'in vurulup yaralandığı yere doğru koşuşturdular. Bizim yerden Berkin'in vurulduğu yer görülebilecek mesafededir" dedi.

FOTOĞRAF SORUŞTURMA DOSYASINDA

Tanık ifadeleri üzerine Elvan ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana, fotoğrafın daha önceki tanık ifadelerinde bahsi geçen marketin önündeki 7-8 polisin fotoğrafı olabileceğini belirterek söz konusu fotoğrafı soruşturma dosyasına sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Berkin Elvan Okmeydanı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

milletykpclk13@hotmail.com:

15 SENEDİR EKMEĞİMİ BEN ALIYORUM DAHA HİÇ BİŞEY OLMADI BANA KİMSE KİMSEYİ KANDIRMAYA ÇALIŞMASIN HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR

Yanıtla2339
goy-goycesurturk16@hotmail.com:

kim çocuğunu sokakta çatışma varken ekmek almaya gönderir kimse göndermez değil mi gerekirse kendim giderim ekmeği almaya ama evladımı asla yollamam bu çocuğun masum olduğuna inanmıyorum şayet masum ise Allah rahmet eylesin ama masum olduğuna ancak bölücüler inanır nede olsa bu gençleri onlar sokağa indiriyor

Yanıtla734
askerbabacan_lokman@live.fr:

bu medya neden bunu bukadar cok haber yapiyorki niyetleri ortaligi karistirmak

Yanıtla931
ewfsdf@hotmail.com:

inşallah en yakınına böyle birşey olurd herkes seesiz kalır katilini bulamazsınız ozaman anlarsınız

00
mbmemet_inan@hotmail.com:

EWF. hayırdır arkadaş yakınınmıydı niye bu kadar içine dert olmuş. dün şehit olan insanları merak edip araştırdınmı acaba içinize bu kadar dert oldumu acaba.

00
antalyalikocabas79@hotmail.de:

cocuk örgüt üyesiymis bundan bahseden yok poliste kayitlari var kac defa yakalanmis üzerinde patlayici cikmis

Yanıtla1013
türkali.istanbul@hotmail.com:

ogün taş atan cocuk bugün molotof atar yarnda bomba.ylann başn küçükken ezmişler.DHKPC li bu cocuk gelecegin teröristiydi.yeter artk görmek istemiyoruz bu cocugu haber sayfalarnda.olaylarda şehit olan polisimizi nasl basnda yer vermiyorsanz bu cocugun haberlerinede yer vermeyin artk yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Yanıtla139
YORUMSUZby_pls@msn.com:

molotof atanların devlet ve vatandaşın malına zarar verenlerin de resimlerini verdin mi bakalım ama neden versin ki o pirim yapmaz nede olsa

Yanıtla120
ahmetahmet.ozmen@evoratur.com:

bu fotoğraflar resmi belge niteliği taşımamaktadır.

Yanıtla413
ASLI...........@hotmail.com:

14 YASINDAKI BIR COCUK TERÖRIST DIYEN ZIHNIYETLER....ASKERMI ÖLDÜRMÜŞ PLOİSMİ ÖLDÜRMÜŞ EVLERE GIRIP HIRSIZLIKMI YAPMIS KIZLARA LAFMI ATMIS TACIZMI ETMIS...ASIL TERÖRISTLER DAGDA ASIL TERÖRISTLE EL SIKISINLARDIR

Yanıtla65
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title