Haberler

"Berlin Duvarı" değil "Havran duvarı" -

Abone Ol

Havran ilçesinde, bir vatandaş, resmi kayıtlarda yer almamasına rağmen mezbaha, mandıra gibi fabrikalara ve ovaya ulaşımın sağlandığı, yaklaşık 10 yıl önce açılan yolu, arsasından geçtiği gerekçesiyle duvar örerek kapattı.

ZAFER AKPINAR - Havran ilçesinde, bir vatandaş, resmi kayıtlarda yer almamasına rağmen mezbaha, mandıra gibi fabrikalara ve ovaya ulaşımın sağlandığı, yaklaşık 10 yıl önce açılan yolu, arsasından geçtiği gerekçesiyle duvar örerek kapattı.

Havran Sanayisi civarında yaşayan Osman Gür (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır hayvancılıkla uğraştığını ve bu işe daha geniş bir alanda devam etmek için 7 yıl önce Havran Çayı kıyısında 4 bin 600 metrekare arsa satın aldığını söyledi.

Evinin de bulunduğu bu arsanın bir bölümünün Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ıslah çalışmaları kapsamında çay yatağına dahil edildiğini dile getiren Gür, "Evimin hemen önünden, çay kıyısından geçen bir yol var. Bu yol yaklaşık 10 yıldır kullanılıyor. Aslında resmi kayıtlarda yol olarak görünmüyor ama bu amaçla kullanılıyor" dedi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne başvurarak tespit yaptırdığı bilgisini veren Gür, kendisine ait araziden yaklaşık 32 metrelik bölümün çay yatağına dahil edildiğini ancak yolun kendi arsasında olduğunu vurguladı. Bu yolun, Havran Belediyesi Mezbahası ve mandıra gibi bazı fabrikalar ile Havran Ovası'na giden kişiler tarafından kullanıldığını anlatan Gür, şöyle konuştu:

"Yakın diye herkes bu yolu kullanıyor. Kalkan doz nedeniyle ailem ve hayvanlarım hasta oluyoruz. Araçlar hızlı geçiyor. Birçok hayvanım, araç çarpmaları nedeniyle telef oldu. Bunun önüne geçmek için yolu, iki tarafına ördüğü duvarla kapattım. Artık bu yoldan ulaşım sağlanamayacak. Hakkımı kullandım ve yolu kapattım. Artık kısa yol yok, normal ulaşımın sağlandığı diğer yol var. Araçlar mezbahaya çevresini dolaşarak gidebiliyor."

- "Sen hayır için bana bir kilogram yoğurt verdin mi?"

Gür, duvarı ördükten sonra vatandaşlardan bazı tepkiler aldığını bildirdi. Bir fabrika sahibinin, "Duvarı kaldır, hayır yap" dediğini aktaran Gür, ona "Sen hayır için bana bir kilogram yoğurt verdin mi?" cevabını verdiğini anlattı.

Hayır için sağlığın riske atılamayacağını ifade eden Gür, "Zaten burada yol yoktu. Şimdi de duvarla kapattım" diye konuştu.

Havran Belediyesi yetkilileri ise resmi kayıtlara göre söz konusu yolun, Gür'ün tapulu arsasında yer aldığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Gür Havran Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title