Haberler

Beşiktaş Adliyesi Önünde Eylem

Abone Ol

Beşiktaş'ta "Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın" eylemi gerçekleştirildi.

Beşiktaş Adliyesi önünde toplanan, Vardiya Bizde Platformu, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 'Özel görevli mahkemeler kaldırılsın, yurtseverler serbest bırakılsın' çağrısı ile eylem yaptı.

Grup, 'Özel görevli mahkemeler kaldırılsın, yurtseverler serbest bırakılsın' pankartı açarak, 'Kahrolsun AKP diktatörlüğü', ' Faşizme geçit yok aydınlık Türkiye' sloganları attı.

Eyleme, 'Balyoz Soruşturması'ndan tutuklu bulunan Eski 1. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan da katıldı. Doğan yaptığı konuşmasında " Elimizde silahımız, patlayıcımız, bombamız yok. Elimizde gaz bombası yok. Neden korkuyorlar? Neden önümüzü kesiyorlar? Bu emirleri kimden neden alıyorlar?. Biz ne yaptık onlara. Mağdurların yanında olmak, Mustafa Kemal'in adını anmak ayıp mı? Ben burada yalnız Çetin Doğan'ın eşi olarak bulunmuyorum. Ben burada hem Hasdal' da hem Silivri'de bizler rahat uyuyalım diye vatan görevi tutan kahraman aydınlarımız için buradayım. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerini, ilkelerini okul kitaplarından silmek isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu zihniyet özel yetkili mahkemeleri kurdu. O zihniyet bizim önümüze bu duvarları bu bariyerleri çekti. Şunu bilsinler biz hiçbir zaman yılmayacağız. Hasdal'da ki Silivri'deki en son aydın dışarıya çıkana kadar biz bu sokakları aşındıracağız. Onlar tarihin çöplüğüne çok kötü bir şekilde gömülecekler. O mahkemelerde onlar yargılanacak, o mahkemelerin duruşma salonlarında biz kendilerine tezahürat yapacağız o günler çok yakın" diye konuştu. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title