Haberler

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yöneticiler UEFA Disiplin Kurulu'na Sevkedildi

Abone Ol

UEFA, Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin yanı sıra yöneticilerin Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini resmi internet sitesinden duyurdu.

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE YÖNETİCİLER UEFA DİSİPLİN KURULU'NA SEVKEDİLDİ

FENERBAHÇE'NİN 2 YIL AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDİLMESİ İSTENİYOR

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KUPALARI'NDAN 1 YIL MEN EDİLMESİ İSTENİYOR VE BU CEZANIN 2013-2014 SEZONUNDA UYGULANMASI TALEP EDİLİYOR

BEŞİKTAŞ'TAN 2, FENERBAHÇE'DEN DE 5 YÖNETİCİ DİSİPLİN KURULU'NA SEVKEDİLDİ

UEFA, Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin yanı sıra yöneticilerin Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini resmi internet sitesinden duyurdu...

Beşiktaş'ın 2 yöneticisiyle birlikte, 2011 yılındaki Türkiye Kupası'nda şike yapıldığı iddiasıyla sevkedildiği ifade edilirken, Fenerbahçe'nin de maç sonuçlarını etkileme faaliyetleri şüphesiyle 5 yöneticisiyle Disiplin Kurulu'nda olduğu belirtildi.

UEFA'NIN RESMİ AÇIKLAMASI

UEFA'nın yaptığı yazılı açıklama şöyle;

"UEFA, Steaua Bükreş ve Beşiktaş'a karşı disiplin sürecini başlatmıştır. UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, son kararı vermeden önce iki davayı da görüşecektir.

UEFA turnuvalarına katılımda kriterlere uyulmadığı gerekçesiyle Steaua Bükreş'e karşı soruşturma başlatılmıştır.

2011 Türkiye Kupası'nda şike yapıldığı şüphesiyle Beşiktaş ve 2 yöneticisi hakkında soruşturma başlatılmıştır.

İki dava da, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu tarafından 21 Haziran 2013 günü, İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezde görüşülecektir.

Buna ek olarak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün içinde bulunduğu iddia edilen maç sonuçlarına etki etme faaliyetleri hakkında yapılan inceleme sonrasında, UEFA Disiplin Müfettişi topladığı belgeleri UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'na iletmiştir. İddialar doğrulanırsa kulüp ve 5 yönetici hakkında ceza verilmesi gündeme gelecektir.

Davayla ilgili duruşma İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezde, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu önünde 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecektir.

Duruşma basına kapalı olarak yapılacak ve bu sırada UEFA merkezine dışarıdan giriş yasak olacaktır.

UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun vereceği kararlar, 24 Haziran'ı takiben 1 hafta içinde açıklanacaktır."

FENERBAHÇE'NİN 2 YIL AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDİLMESİ İSTENİYOR

UEFA Müfettişleri'nin Disiplin Kurulu'na sevk ettiği isimler arasında Fenerbahçe'den; Başkan Aziz Yıldırım, Yöneticiler Alaeddin Yıldırım - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kupası Beşiktaş İsviçre Bükreş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title