Haberler

BESOB'tan Etkin Şehire 'Ahilik' Desteği

Güncelleme:
Abone Ol

'Etkin Şehir' projesine destek veren BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa'nın ahilik kültürünü anlattı.

'Etkin Şehir' projesi kapsamında 'Bir Derste Ahilik' konferansında konuşan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, kentin ahilik kültürünü ve geleneğini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Etkin Şehir' projesi kapsamında Bursa'nın güzelliklerini ve değerlerini tanıtmayı amaçlayan 'Bir Derste Bursa' programının 'Bir Derste Ahilik' toplantısı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya Kültür Şube Müdürvekili Nur Çakır, Genel Koordinatör Servet Hocaoğulları, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Genel Sekreter Ramazan Tuncer ve birliğe bağlı odaların temsilcileri katıldı.

Tarihi kültürel mirasın en büyük değerlerinden biri olan ve etkin şehrin alt yapısını oluşturan esnaf ve sanatkârların geleneğini tanımlayan 'Ahilik' kültürünün yaşatılması ve modern zamanlardaki esnaf yapılanmasının misyonunun kuşaklara aktarılmasını amaçlayan toplantı BESOB Genel Sekreteri Ramazan Tuncer'in 'Ahilik Kültürümüz' sunumuyla başladı. Sunumun ardından BESOB Başkanı Arif Tak, "Esnaf ve sanatkârlar bu ülkenin temel direğidir. Günlük yaşamın her alanına dokunan alın terinin helal damarıdır. Bu gücünü ahilik değerlerinden alan esnaf ve sanatkârlarımız bugün de modern tesislere sahip, kurumsal kimliğini tamamlamış ve her geçen gün hizmetini geliştirerek sürdürmektedir" diye konuştu.

Esnafın yaşadığı sorunların üstesinden gelmek için elbirliğiyle adım atılması gerektiğini belirten Tak, "Bu güç için en büyük sermayemiz ahilik geleneğimizdir. Bu geleneği yaşatmak için ise yeni kuşaklara bu değerleri hatırlatmak ve benimsetmek gerekir. Etkin Şehir projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kültürel, sanatsal ve sosyal projeler üreterek, bu güce tüm şehri ortak etmek bizi çok mutlu ediyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürvekili Nur Çakır, 'Etkin Şehir'e desteklerinden dolayı BESOB Başkanı Arif Tak'a teşekkür ederek, çiçek verdi.

Etkin Şehir programı, kurumsal tanıtım ve sunumların ardından Şubat ayında da okullar ve mahalleler kanalıyla tüm vatandaşlara ulaşmaya devam edecek. Proje hakkında bilgi almak isteyenler Tayyare Kültür Merkezi'ne 220 88 47 numaralı telefonla ulaşabilirler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nur Çakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title