Haberler

Beyin Ölümü Gerçekleşen Minik Abdullah'ın Organları Bağışlandı

Abone Ol

Şanlıurfa'da yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 2 yaşındaki Abdullah Akkurt'un karaciğeri ve böbrekleri bağışlandı.

Şanlıurfa'da yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 2 yaşındaki Abdullah Akkurt'un karaciğeri ve böbrekleri bağışlandı.

Harran İlçesi'ne bağlı Tahılalan Mahallesi'nde yaşayan Cüneyd ve Zekiye Akkurt çiftinin oğlu Abdullah Akkurt, 4 gün önce yüksek ateş nedeniyle geçirdiği havale sonucu Harran Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Abdullah Akkurt, yoğun bakım ünitesinde süren yaşam mücadelesini kaybederek beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yetkililerinin görüştüğü Akkurt'un ailesi, beyin ölümü gerçekleşen oğullarının tüm organlarını bağışlamaya karar verdi.

Malatya Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen uzman ekip tarafından Akkurt'un göz retinaları, karaciğeri ve böbrekleri, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 2 saat süren operasyonla alındı. Malatya'ya götürülen organların sırada bekleyen hastalara nakledileceği bildirildi.

Abdullah Akkurt'un babası Cüneyd Akkurt, yaşamını yitiren oğlunun organlarının başka insanlara hayat vereceğini söyleyerek, "Benim çocuğum gitti, başkalarına faydası olsun. Organlarını bağışladık" dedi.

Küçük çocuğun yakın akrabası Mustafa Selman ise, çocuğun havale geçirdikten sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini anlatarak, "Bir havale geçirdi. Birkaç gündür çocuk hastanesinde yatıyordu. Beyin ölümü gerçekleşti. Biz de Şanlıurfa'da bir ilk olsun diye organ bağışında bulunduk. Aldığımız bilgiye göre organları Malatya'ya gidecekmiş" diye konuştu.

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Akkurt Şanlıurfa 3-sayfa Malatya Harran 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

bir organ çalışmıyorsa bu ölüm değildir:

. İnsanın organlarından bazılarının işlev görmemesi halinde ölü olarak değerlendirilemez. İnsan için ölüm ya da hayat hükmünün verilmesinde ki hakikat; zan ile değil, yakin ile mümkündür. Beyin ölümü gerçekleşmiş kişiden yaşam destek ünitesini kaldırmanın şerî hükmü: Caiz değildir. Zann derecesinde doğru olduğu için, beyan edilen delillerle kişinin öldüğüne katî bir surette hükmedilemez.

Yanıtla01
inanmayan diyanet işlerine sorabilir:

Meselenin fıkhî yönünü yine bu eserde yer aldığı üzere, ‘Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği''nden Dr Masoud Sabri Bey özetle şöyle izah ediyor: “İmam-ı Şafii, Ebu Hanife, İmam-ı Muhammed ve İmam-ı Yusuf''a göre, asıl olan bu kişinin hayatının devam etmesidir. Ölüm kararı ise kesin emin olunmadıkça verilmez. Şerî ölümün söz konusu olabilmesi için ise vücuttaki tüm organların fonksiyonlarının yitirmesinin kesinleşmiş olması gerekir.

Yanıtla01
kimler kimlere organ verebilir:

Keşke ölüden organ alınabilse de biz de bağışlasak. Çünkü öldükten sonra organlar çürüyüp gidecek hiç olmazsa birine hayat versin. Ancak ölmüş bir kimseden göz korneası dışında hiçbir organ alınamaz. Yani organların alınabilmesi için olmazsa olmaz şart, diri olunmasıdır. Canlıdan sadece kan, ilik ve böbrek nakli yapılabilir. Bunların dışında yapılan organ nakillerinde yaşayan kişinin organları alınarak bir bakıma öldürülmüş oluyor.

Yanıtla00
acıların en büyüğü ve gerçekler:

Organ bağışı insanın insana yapabileceği en büyük yardımlardan biridir. Yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur. Ancak makineye bağlı da olsa yaşayan canlı bir kişinin organlarını nakletmek doğru mu ? Fişini çekersek ölür diyorlar. Eee sende çekme o zaman yaşasın. O kalp makineden yardım alarak ta olsa kendi vücudunda atsın. Belki zaman içerisinde yaşam fonksiyonları düzelecek ve hayatına devam edecek.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title