Beylikdüzü'nde Deniz Altında Kalan Tarihi Kalıntılar Gün Yüzüne Çıkıyor
Beylikdüzü'nde deniz altında kalan tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkıyorİSTANBUL - Beylikdüzü Belediyesi, "Beylikdüzü Denize Açılıyor; Sualtı Tarihi Araştırmaları"projesinin Lansmanını gerçekleştirdi.
Beylikdüzü'nde deniz altında kalan tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkıyor
İSTANBUL - Beylikdüzü Belediyesi, "Beylikdüzü Denize Açılıyor; Sualtı Tarihi Araştırmaları"projesinin Lansmanını gerçekleştirdi. 13 kilometrelik sahil şeridinde yapılan su altı tarihi araştırma çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Su altı araştırmalarını yapacak olan 19 metre uzunluğunda bir teknemiz oluşuyor. Süreci bu şekilde hazırlıyoruz. Tamiratı yapılıyor. Umuyorum bu teknemiz kıyı boyunca çok değerli gözlemler yapacak; Beylikdüzün'e, İstanbul'a ve Türkiye'ye çok kıymetli işler kazandıracak" dedi.
Beylikdüzü Belediyesi, West İstanbul Marina ve Batı İstanbul Vakfı öncülüğünde "Beylikdüzü Denize Açılıyor; Sualtı Tarihi Araştırmaları"projesinin Lansmanını gerçekleştirdi. 2016 yılından itibaren Beylikdüzü kıyılarında yapılan önemli tarihi araştırmalar ve keşifler ile ilçenin denizaltındaki tarihsel değerinin anlatıldığı lansmanda, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktarıldı. Alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşen lansmana Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Araştırmacı- Belgeselci Cengiz Özkarabekir, Deniz ve Gemi Tarihçisi Ahmet Güleryüz, Yrd. Doç. Dr. Denizhan Vardar, Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gürdeniz, Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Sualtı Görüntü Yönetmeni ve Sualtı Araştırmacısı Cumhur Ayar ile West İstanbul Marina Genel Müdürü Fuat Çimen ve çok sayıda davetli katıldı.13 kilometrelik sahil şeridinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran ve süreci hızlandıracaklarını belirten Başkan İmamoğlu, lansman sonunda katılımcılara çiçek takdim etti.
"Büyük bir adım atıyoruz"
Sualtı tarihi araştırmalarına ilişkin bilgiler veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı atarken de titiz davranmak, sağlıklı işler yapmak ve geleceğe çok güzel bir süreç hazırlama çabası içerisindeyiz. Bir topluluğun, yaşadığı yere daha derinden ait hissetmesi için orada geçmişten bu güne, hem de tarihin en derinliklerinden bu güne neler yaşandığını bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Umuyorum burada denizle kurduğumuz bu bağ bizim önümüze çok güzel, çok sürpriz işler açacak ve müzecilikten belki de İstanbul'un ve Türkiye'nin birçok noktasında örnek işler geliştireceğiz. Tabi el birliği olacak. Burada olan olmayan bir çok kurumun, bir çok kişinin, Türkiye'nin duayen isimlerinin katkılarıyla olacak. Biz de bu işe bir önderlik yapacağız ve bu süreci destekleyeceğiz" diye konuştu.
Batı İstanbul Vakfı'nın da önceliklerinin tarih, araştırma, sanata ve kültüre dayalı olacağını ifade ederek konuşmasını sürdüren İmamoğlu, "Beylikdüzü tarihi çalışmasını yaptı bu vakıf, şuan Büyükçekmece tarihini çalışıyoruz. ve su altı araştırmaları noktasında da bu sürece önderlik yapacak, vakfımız. Bu noktada da ilk kalıcı adımı attık diyebilirim. Bir teknemiz oluşuyor. Su altı araştırmalarını yapacak olan. 19 metre uzunluğunda olacak. Bu da marinamızın bu vakfa bir katkısı. ve süreci bu şekilde hazırlıyoruz. Tamiratı yapılıyor. Umuyorum bu teknemiz kıyı boyunca çok değerli gözlemler yapacak ve Beylikdüzü'ne, İstanbul'a ve Türkiye'ye çok kıymetli işler kazandıracak" şeklinde konuştu.