Haberler

Beyoğlu için Güç Birliği

Abone Ol

İstanbul'un Vitrini Beyoğlu'nu Dünya Markası Bir Kent Kimliğine Kavuşturmak için Oluşturulan Beyoğlu Kent Konseyi Çalışmalara Başladı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının ve mülki idare temsilcilerinin yer aldığı Kent Konseyi toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin kalbinin atacağı yer olan Beyoğlu’nda iyi projeler yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Beyoğlu’nu daha yaşanabilir bir hale getirmeyi ve bu doğrultuda projeler üretmeyi hedefleyen Beyoğlu Kent Konseyi’nin genel kurul toplantısı Taksim Evlendirme Sarayı’nda gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığı toplantıda Kamu Kurumu temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversite temsilcileri, Hemşehri Dernekleri, Mahalle muhtarları, Meclis Üyeleri ve Siyasi Parti temsilcilerinden oluşan 24 kurul ve 264 üye hazır bulundu.

Beyoğlu Kent Konseyi toplantısında Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı Başkanı Dr. Mimar Sinan Genim, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Güzin Kaya, Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Atan, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan Gülbin Sözen, 500.Yıl Vakfı’ndan Naim Güleryüz, Modacı Barbaros Apaydın, Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Mehmet Müderrisoğlu, İnsan Yerleşimleri Derneği Başkanı Korhan Gümüş, İstanbul Rehberler Odası Başkanı Şerif Yenen, Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Ahmet Kulca, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’ndan Esra Nilgün Mirze gibi bilim ve kültür dünyasının önemli simaları da yerini aldı.

Dr. Bülent Katkak’ın başkanlığında yürütülen toplantıda Kent Konseyi Çalışma Kurul Başkanlarının ve Kurul Genel Sekreterlerinin seçimi yapıldı.

DEMOKRASİ BEYOĞLU’NA YAKIŞIYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Dr. Bülent Katkak’ın ardından söz alan Başkan Demircan, “İşleyişi ve içeriğiyle Türkiye’deki konseylere örnek olacak bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Beyoğlu Kent Konseyi şeffaf demokrasinin yaşandığı bir platform olacak. Kentsel gelişime akılcı bir şekilde katkı sağlayacak olan konsey, kentleşme sürecinde katılımcı mekanizmaların gücüyle, Beyoğlu’nda kentin önceliklerinin doğru belirlenmesi noktasında belirleyici bir rol oynayacak. Kent Konseyi, kente ve kentliye sahip çıkma idealiyle çalışmalarını sürdürecek” dedi.

Başkan Demircan, “Beyoğlu’nun daha güzel olması için muhtarından profesörüne, sanatçısından kamu görevlisine kadar el ele verip birlikte çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin kalbi Beyoğlu’nda atacak. Kent Konseyi kurullarından da proje desteğini heyecanla bekliyoruz. Hedefimiz iyi projelerle Beyoğlu’nu dünyaya tanıtmak” diye konuştu.

KURUL BAŞKANLARI BELİRLENDİ

Başkan Demircan’ın konuşmasının ardından 24 çalışma kurulunun başkan ve genel sekreter seçimine geçildi. Buna göre; Beyoğlu Hemşehri Kültürünü Geliştirme Kurulu Başkanlığına Adnan Kaya, Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Kurulu Başkanlığına Azmi Akşahin, Kent Kimliği ve Yerel Bilinci Geliştirme Kurulu Başkanlığına Victor Ananias, Çevre Kurulu Başkanlığına Tunay Gürsel, Kadın Kurulu

Başkanlığına Devran Mursaloğlu, Eğitim Kurulu Başkanlığına Alanur Özalp, Sosyal Hizmetler Kurulu Başkanlığına Metin Güneş, Esnaf ve Ticaret Kurulu Başkanlığına Turgay Davaz, Turizm Kurulu Başkanlığına Dursun Özbek, Güvenlik Kurulu Başkanlığına Zafer Ağırkaya, Engelsiz Yaşam Kurulu Başkanlığına Adem İzki, Sokak Çocukları Çalışma Kurulu Başkanlığına Yusuf Ahmet Kulca, Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Kurulu Başkanlığına Doç. Dr. Güzin Kaya, Kültür ve Sanat Kurulu Başkanlığına Bülent Demirağ, Moda Tasarım Kurulu Başkanlığına Barbaros Apaydın, Hayvanları Koruma Kurulu Başkanlığına Erol Kızılelma, Tarihi Değerleri Koruma Kurulu Başkanlığına Dr. Sinan Genim, Dış İlişkiler Kurulu Başkanlığına Naim Güleryüz, Gençlik ve Çocuk Kurulu Başkanlığına Ceren Suntekin, Sağlık Kurulu Başkanlığına Göksel Arslan, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Kurulu Başkanlığına Zafer Tahmaz, Spor Kurulu Başkanlığına ise Fikret Sivri seçildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title