Haberler

Taksicinin uyanıklığı pahalıya patladı! 110 TL'lik yola 600 lira isteyen sürücüye ceza

Güncelleme:
Abone Ol

Galata Köprüsü'nde, turistten Dolmabahçe Sarayı'na gitmek için taksimetre açmayarak 600 lira talep eden taksici, sosyal medya görüntülerinden tespit edildi. Taksiciye toplamda 9 bin 574 lira idari para cezası uygulanırken, taksi ise 10 gün trafikten men edildi.

İstanbul Beyoğlu'nda turistlere taksimetre açmayarak pazarlık usulü fiyat söyleyen taksi şoförüne 9 bin 574 lira para cezası ceza uygulandı. Turist ise 110 liralık tarife için 600 TL isteyen taksicinin o anlarını saniye saniye kayda aldı.

İstanbul'u ziyaret eden bir Turist, Galata köprüsünden Dolmabahçe Sarayı'na gitmek için bir taksiye binmek istedi. O anlar cep telefona kaydeden Turist, taksiciye yaklaşarak Dolmabahçe'ye ne kadara gideceğini sordu. Taksi sürücüsü ise 600 liraya gideceğini söyledi. Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Turist, duruma isyan etti.

TRAFİK EKİPLERİ TAKSİCİYİ TESPİT ETTİ

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, 18 Temmuz 2023 tarihinde 34 TAZ 50 plakalı ticari taksinin sürücüsü H.Y., turist yolculardan 600 TL talep ettiği belirlendi. Söz konusu görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra harekete geçen ekipler, sürücüyü kısa sürede tespit etti.

9 BİN TL CEZA KESİLDİ, ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Yapılan incelemeler sonucunda, sürücü H.Y.'ye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun (KTK) 31/1-B maddesi gereğince taksimetre kullanmamak suçundan 3 bin 135 TL ve Ek2/5 maddesi gereğince belediye çalışma izni süresi bittiği halde yolcu taşımaktan 6 bin 439 TL olmak üzere toplam 9 bin 574 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 34 TAZ 50 plakalı ticari taksinin çalışma ruhsatı 10 gün süreyle askıya alınarak araç trafikten men edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Dolmabahçe Sarayı Galata Köprüsü Sosyal Medya Beyoğlu Güncel trafik turist Emlak Medya Emlak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Erdinç Arslan:

tebrikler turist arkadaşım. umarım emniyet güçleri benzer uygulamalarla teftiş yaparak bunun gibi üçkağıtçıların kökünü kazır.

Yanıtla0211
Güven önemlş:

be hey varlık din iman vicdan paradan önce gelmez mi

144
sade vatandaş:

o taksiyi bir yerlere kilitlemezlerse yarın sabah erkenden trafiğe çıkıp aynı naneyi yemeğe devam eder

029
Mert Kafkas Sahin:

Kazi kazi kazana dönse bitmez. Genetik olarak ahalaksiz bir toplumuz

02
ARSLANOĞLU Hakan:

Sürücü aynı suçu tekrar ederse para cezası 10 katı, taksi de trafikten 6 ay men edildiğinde o zaman akıllanırlar.

Yanıtla0151
Izzettin SÖNMEZ:

burada üçkağıtçı olmayan biri varmı manav kasap mağazacı işçi tamirci hangisi sağlam Allah aşkına

Yanıtla496
Sinan Meydan:

Ben

614
Marko Apostolidis:

100 defa yaparsa 1 defa yakalanırsa yine kazançlıdır.... 9000 TLcik okmuş ya....

Yanıtla177
Netherill:

taksicilere ceza kesmeyin onlardan gerçekten kazandıklarının vergisini alın.

Yanıtla641
Ömer Mayda:

Bu yüzden TAG ve Uberi desteklemeliyiz.

Yanıtla238
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title