Haberler

Beypazarı'nda Çiftçilere 'Bitkisel Üretim Planlaması' Toplantısı

Güncelleme:
Abone Ol

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda, çiftçilere ve muhtarlara tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modelleri hakkında bilgiler verildi. Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, gıda güvenliği ve tarımın önemi üzerine konuştu.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde çiftçilere ve muhtarlara yönelik "Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destek modeli" toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık toplantı salonundaki toplantıda konuşan Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, dünyada 21. yüzyılda tarımın ve gıda güvenliğinin önemli hale geldiğini söyledi.

Tüketicinin ihtiyacını karşılayacak insan sağlığına uygun güvenli gıdanın gelişmekte olan ülkelerin ana gündem maddesi olduğunu belirten Korkmaz, "Tarımda dünya, yeni bir risk teşkil eden küresel ısınmayı ve maliyetleri de konuşuyor. Ülkemiz OECD rakamlarına göre, gıda arzı bakımından Avrupa'da ilk, dünyada da ilk 10 ülke arasında. Çiftçimiz tarımda ve hayvancılıkta üretim için çok yoğun emek gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıda hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, yeni destekler ve bitkisel üretim hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıya Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, çiftçiler ile muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Korkmaz Yerel Yönetim Beypazarı Çiftçilik Ekonomi ankara Güncel Tarım Yerel yönetim Çiftçilik Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title