Haberler

Biden'ın keyfine diyecek yok! Nasrallah'ın ölümüyle ilgili ilk sözler

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusu tarafından öldürülmesi sonrası yaptığı açıklamada, Hizbullah, Hamas ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı İsrail'in savunma hakkını tam olarak desteklediklerini belirtti. Biden, "Binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurbanı için bir adalet ölçüsü." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusu tarafından öldürülmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık bir terör döneminde yüzlerce Amerikalıyı öldürmekten sorumluydu. Binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurbanı için bir adalet ölçüsü" ifadelerini kullandı.

BIDEN: NASRALLAH, YÜZLERCE AMERİKALIYI ÖLDÜRMEKTEN SORUMLUYDU

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık bir terör döneminde yüzlerce Amerikalıyı öldürmekten sorumluydu." ifadesini kullandı.

Biden: Hizbullah ve Diğer Terör Gruplarına Karşı İsrail'in Savunma Hakkını Destekliyoruz

"ADALET ÖLÇÜSÜ"

Biden, Nasrallah'ın, İsrail'in hava saldırısı sonucu ölmesini "Binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurbanı için bir adalet ölçüsü" şeklinde yorumladı. Nasrallah'ın, 7 Ekim 2023 saldırılarından bir gün sonra Hamas ile birlikte İsrail'e karşı cephe aldığını belirten Biden, ABD'nin, "Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı" İsrail'in savunma hakkını tam olarak desteklediğini vurguladı. Joe Biden, dün Orta Doğu'daki ABD askeri birliklerinin daha da güçlendirilmesi talimatını verdiğini hatırlatarak, bunun, "saldırganlığı caydırmayı ve daha geniş bir bölgesel savaş riskini azaltmayı" amaçladığını ifade etti.

Biden: Hizbullah ve Diğer Terör Gruplarına Karşı İsrail'in Savunma Hakkını Destekliyoruz

"AMACIMIZ ÇATIŞMALARI AZALTMAK"

Biden, şunları kaydetti: "Sonuç olarak, amacımız diplomatik yollarla hem Gazze'de hem de Lübnan'da devam eden çatışmaları azaltmaktır. Gazze'de, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından desteklenen bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma peşindeyiz. Lübnan'da, İsrail ve Güney Lübnan'daki insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlayacak bir anlaşma için görüşmelerde bulunuyoruz. Bu anlaşmaların tamamlanması, İsrail'e yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması ve daha geniş Orta Doğu bölgesinin daha fazla istikrar kazanmasının zamanı geldi."

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Hasan Nasrallah Orta Doğu Joe Biden Diplomasi Güvenlik Politika İsrail Güncel Lübnan Sözler Terör Dünya İran Orta Doğu Güvenlik Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (46)

Doğrucu Mahmut:

ABD bin olduğu her yerde savaş ve yokluk vrdır.en büyük terörist ABD dir

Yanıtla28376
Akıncı:

Tam öyle. Amerikanın POLITIKASI SAVAŞ OLSUN HER YERDE ÖYLE PARA KAZANIYORLAR SILAHLARDAN BOBALARDAN VE DEVLETLERİ BÖLMEK İSTİYORLAR. HİÇ BİR DEVLET GÜÇLÜ OLDUĞUNU İSTEMİYOR AMERİKA. ÖLÜM PARA

563
Vatansever:

Ve onun yavrusu itrail

14
Savas Ozturk:

Valla inanki benimde keyfim çok yerinde

Yanıtla14945
Nurimu Buluş:

demekki sende o cocugusun

1351
HOZKAN:

Adından belli

429
sdsfs dfsa:

İsmine versinler

316
Vatansever:

Yaprağım konusmus yine

24
selami:

Babanın babasını tanıyor musun

12
Murat Aydın:

beter ol inşallah

11
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title