Haberler

Bilal Erdoğan ve 4 Bakanlı Maskeli Afişe Beraat

Güncelleme:
Abone Ol

Mersin'de CHP binasına Bilal Erdoğan ile 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu afişlerin asılması nedeniyle haklarında dava açılan 2 CHP'li, ilk duruşmada beraat etti.

Mersin'de CHP binasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile 4 eski bakan Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın maskeli fotoğraflarının bulunduğu, '17/25 Aralık Yolsuzluk Haftası' afişleri asılması nedeniyle haklarında dava açılan 2 CHP'li ilk duruşmada beraat etti.

AFİŞ İÇİN 'TOPLATMA' KARARI

19 Aralık'ta CHP Mersin İl Başkanlığı binasına 3 metre yüksekliğinde 6 metre genişliğindeki Bilal Erdoğan ile isimleri 17-25 Aralık operasyonlarına karışan 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının olduğu 'Çekin kirli ellerinizi bu halkın üzerinden' yazılı afiş asıldı. Polis, binaya gelip, afişin toplatılması kararı olduğunu belirterek o sırada parti binasında olan CHP Yenişehir İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları Özgür Berkin Deniz ile Onur Kaya'ya tebliğ etti. Karar üzerine genç CHP'liler, afişi indirip, polise teslim etti.

SAVCI, ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayla ilgili soruşturma yapan Cumhuriyet Savcısı, Özgür Berkin Deniz ile Onur Kaya hakkında 'Devlet görevi yapanlara hakaret' suçundan Mersin 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Bilal Erdoğan ile 4 eski bakan da Özgür Berkin Deniz ile Onur Kaya'dan şikayetçi oldu.

İLK DURUŞMADA BERAAT

İlk kez hakim karşısına çıkan sanık CHP'liler, savunmalarında, "Polis, afişin indirilmesi konusuna bize tebligat yaptı. Biz de afişi indirip polise teslim ettik. Afişi biz asmadık, sadece indirilmesine yardımcı olduk" dedi. Mahkeme hakimi, Deniz ve Kaya hakkında ilk duruşmada beraat kararı verdi.

"SUÇ UNSURU OLMADIĞI AÇIKÇA ORTADA"

Kararı değerlendiren CHP Yenişehir İlçe Başkanı Yardımcısı Bülent Güme, afişin ifade özgürlüğü dahilinde asıldığını belirterek, "Açılan davada, yapılan yargılanmada yaptığımız savunmalar sonucunda, müvekkillerimin atılı suçu işlemediğini, kanunda atılı suça yönelik bir düzenlemenin olmadığı, bu düzenlemeye ilişkin de bir suç maddesi oluşmadığından dolayı beraatlarına karar verildi. Kaldı ki, bir an için böyle düşünülecek olursa bu tür eleştirilerin kamu görevlilerin ve siyasi kişilerin siyasi vasıfları nedeni ile Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi'nin yerleşik kararları gereğince ağır eleştiri sayılabileceği ve bunların suç unsurunu oluşturmadığını, suç kapsamına unsuru ve kastının olmadığı açıkça ortadadır. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10'uncu maddesi gereğince de ifade özgürlüğü içinde bulunduğu açıktır. Bu nedenle de müvekkil hakkında beraat kararı verilmiştir" dedi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ TÜRKİYE'DE YERLE BİR EDİLMEKTE"

Sanıkların avukatlarından Semra Kabasakal da verilen kararın yerinde olduğunu vurgulayarak, "İfade özgürlüğü maalesef şu anda Türkiye'de yerle bir edilmektedir. Bu kararla ifade özgürlüğünün artık geçerli olduğunu mahkemece tescillendi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilal Erdoğan Onur Kaya Yenişehir Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Zaza 23:

Akpnin zulmüne karşı gelin hep birlikte hdp diyelim

Yanıtla137
adıyamanMobil-ANDROID:

İşiniz gücünüz Ak Partiyi kötülemek, Allahtan korkun be hainler, Ülke için huzur için tek başına Ak Parti

Yanıtla136
mehmetk:

13 yıldır başta olan bir parti ve son 4 ayda yaşananlar ortada. ne huzur ak trol??

511
TÜRK MİLLETİ YA İSTİKLAL YA AKPKK:

80 yıllık T. C. tarihinde 500 Milyar dolar vergi toplandı. 13 yıllık akpkk döneminde 1 (Bir) Trilyon 250 Milyar Dolar vergi toplandı. Sattıkları Devletin yüzlerce ağır sanayi fabrikaları ve işletmeleri (Kitler) hariç. Bu rakamları denetleyen Sayıştayıda kanun çıkararak devre dışı bıraktılar. Bu muazzam parayla Ülkemiz en gelişmiş ilk 10 ülke arasına girebilecekken, gelişmekte olan ülkeler arasında niye 2 basamak geriledi. Millet niye aç ve fakir? Milyarderler neden 4 katı artı? Ahiret var unutma

Yanıtla217
hukukMobil-ANDROID:

Beraat kararı verenler paralelcu yada vatan haini ilan edilirler

Yanıtla112
dalton kardeşler gibi olmuş bu afiş:

OYLAR KİME

Yanıtla112
yozgat cumhuriyeti:

Ak troller temizlenmeli.halki kin ve düşmanliğa sevk maddesinden yargilanmalilar.

Yanıtla310
PolimikMobil-IOS:

Pis parti su cehape

Yanıtla46
Ak mafya:

Helal CHP ye

Yanıtla35
hasan6363:

bankalaeın içi boşalırken akp mi vardı MHP dsp chp anp vardı o zaman niye sesiniz çıkmadı imf ye yalvaranlar akp ye laf diyecek en son mahluklardır 231 milyar dolar çalındı veya peş keş çekildi ama akp bu bataklıktan aldı imf ye borç vercek vede devrimler yaparak bu kadar hizmet edrek bu duruma getirdi şimdi 3 lü şaşkınlar merkez bankasında 150 milyar doları gördüler salyaları akıyor ah bu bir elimize geçsede yine hortumlayalım ama yemezler inadına akp akp şer odaklarına geçit yok ermenielr

Yanıtla52
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title