Haberler

Bild: Sadece Bir Fotoğraf Dünyayı Değiştirebilir Mi?

Güncelleme:
Abone Ol

Alman Bild gazetesi Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin fotoğrafını iki sayfada bastı ve "Sadece bir fotoğraf dünyayı değiştirebilir mi?" manşetini attı.

Almanya'da en çok okunan gazetelerinden Bild gazetesin bugünkü baskısında DHA muhabiri Nilüfer Demir'in Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedenini görüntülediği, tarihi fotoğrafı iki sayfada bastı ve "Sadece bir fotoğraf dünyayı değiştirebilir mi?" manşetini attı.

TARİHE GEÇEN FOTOĞRAFLAR DA VAR

Haberde dünya gazetecilik tarihine geçen ve unutulmayan diğer fotoğraflar da yer aldı. Bunların içinde 1970 yılında dönemin Başbakanı Alman Willy Brandt Warşova'da şehit askerlerin anıt mezarlığında diz çökmüş fotoğrafı,1989 yılında tankın önünde duran adam, 1972 yılında Napalm bombasından kaçan çıplak çocuklar, 1962'de Peter Fechter'in Doğu Almanya'dan kaçarken vurulup, asker tarafından taşınması, 1993 yılında Sudan'da açlıkla mücadele eden küçük çocukları da vardı.

"DÜNYAYI DEĞİŞTİRİYOR"

Haberde savaş, felaket, kriz anlarında böyle fotoğrafların dünyayı değiştirdiğine dikkat çekildi. Dünya basınına manşet olan DHA fotoğrafı başta Almanlar olmakla birlikte herkesi yardımlaşmaya ve mültecilere destek olmaya teşvik etti.

REAL MADRİD 1 MİLYON EURO YARDIM YAPIYOR

İspanyol futbol kulübü Real Madrid dün yaptığı basın açıklamasında ülkeye gelecek göçmenler için 1 milyon Euro yardım yapacağını duyurdu. Kulüp ayrıca İspanya'ya gelecek olan çocuk ve gençlere spor malzemesi yardımında bulunacağını bildirdi. Avrupa'nın en zengin kulübü olan Real Madrid geçtiğimiz sezon kasasına 660 milyon Euro girmişti. Alman Bundesliga klübü FC. Bayern Münih'te göçmenler için 1 milyon Euro yardımda bulunuyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) göçmenler için bütçesinden 1,8milyon Euro ayırdı.

DÜNYA AYLAN KURDİ'NİN FOTOĞRAFINI KONUŞUYOR

Göçmen Yardımlaşma Kuruluşu (UNHCR) sözcüsü, "DHA'nın fotoğrafıyla herkesi sarsan Aylan Kurdi'nin cansız bedeni herkesi duygulandırdı ve yardıma davetiye çıkardı. Fotoğraf sayesinde bağışların giderek yükseldiği bugüne kadar 100 bin Amerikan Doları bağış sağlandı." dedi.

Fotoğraf dünyayı kenetlenmeye, yardımlaşmaya, insanlığa hizmet etmeye davet etti ve yardım kampanyaları dünyada hızlanırken çok sayıda sanatçı Suriye için yardım kampanyalarına başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Real Madrid Almanya Bodrum Dünya Yaşam Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

ahmet:

insanlar hiç samimi değil

Yanıtla018
realist:

insanlığın karaya vurduğu bir fotoğraf.

Yanıtla014
leyla:

aylan beni derinden üzdü kahrolsun is israil amerika. . . .

Yanıtla07
leyla:

sen günahsiz bir yavru seni ve senin gibi yavrulari kurtarabilmek icin neler yapmazdim aglamaktan baska birsey elimden gelmiyor savaslarinizda yerin dibine batsin irkciliginizda sözde insanliginizda olmayan vijdaninizda

Yanıtla06
T.C.D.:

Türkiye yardim kampanyasi acsin göcmenler icin ve her devlet yardim etsin.

Yanıtla02
Enternasyonalist:

Koklu kulupler 1 milyon gunluk harcamalaridir.dileriz 10 15 20 milyon bagislasin.avrupada en az 30 koklu kulup boyle bagis yaparsa ciddi destek sayilir

Yanıtla02
Uslanmaz:

Nasil degistirsin ki??? Almanyada facebook üzerinde " üzülmüyoruz! Kutluyoruz! Yazanlar var.

Yanıtla01
Berlinli türkMobil-IOS:

Bukadarmi insan düşmanisiz yaratiklar!!!!!

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title