Haberler

Bilgi Üniversitesi'nden "İnsanla Başlayan Yeni Anayasa" Önerisi

Abone Ol

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turgut Tarhanlı, kutsal devlet söylemi ile başlayan anayasanın "insan onuruyla başlayan bir anayasa" olmasını istedi.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, kutsal devlet söylemi ile başlayan anayasanın "insan onuruyla başlayan bir anayasa" olmasını istedi.

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon Bilgi Üniversitesi'nin yeni Anayasa önerilerini dinledi. Komisyona yaklaşık 50 sayfalık yeni anayasa önerileriyle ilgili bir sunum yapan Tarhanlı toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasada tek kırmızı çizgiyi insan ve hak ve özgürlükleri konusunda gördüklerini söyleyen Tarhanlı, insan hak ve özgürlüklerinin Türkiye'nin yükümlülük altına girdiği uluslararası hak ve özgürlüklerle ilgili standartların altında değil, en az o standartlar kadar ve daha üstünde olması gerektiğini söyledi. "Uluslararası standartların mimimum kabul edildiği bir hak ve özgürlük olmalı" diyen Tarhanlı, fakültenin yeni anayasa görüşünü ise şöyle açıkladı:

"Bugünkü anayasa kutsal devlet söylemi ile başlayan bir anayasa. Bizim naçizane önerimiz insan onuruyla başlayan bir anayasa olmasıdır. Başlangıcında da ilk maddelerinde de. İnsanla başlayan bir anayasa. Elbirliği ile binanın temelini insanla atabilirsek sonraki katların da insanı görerek yükselmesi mümkün olacaktır."

Tarhanlı, değiştirilemez maddelerle ilgili görüşünün sorulması üzerine, bu konuda yersiz bir tartışma olduğunu belirterek "Bunu artırmak istemem" diyerek yanıt vermedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Tbmm Anayasa Uzlaşma Komisyonu Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title