Haberler

Bilgisayar Kullananlar Bel ve Boyun Fıtığı Adayı

Abone Ol

Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Cevdet Şahin, bilgisayar kullanan herkesin bel ve boyun fıtığı hastası olma adayı olduğunu söyledi.

Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Cevdet Şahin, bilgisayar kullanan herkesin bel ve boyun fıtığı hastası olma adayı olduğunu söyledi. Birçok insanın, vücudun omurilik sistemini bozacak şekilde bilgisayar başından saatlerce kalkmadığını söyleyen Şahin, özellikle çocukların bilgisayar kullanma sürelerine dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Başhekim Cevdet Şahin, bel ve boyun fıtığı hastalıklarının toplumda sıkça görüldüğünü belirterek hastalığa neden olan etkenlerin başında bilgisayar kullanımının geldiğini söyledi. Şahin, özellikle genç yaşta yaşanan bel ve boyun problemlerinin önemli bir çoğunluğunu bilgisayar kullanımının etkilediğini ifade etti. Şahin, "Günümüzde insanlar zamanlarının büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyor. İşyerlerinde masa başı çalışanlar, ev hanımları evlerinde internet kullanıyorlar, ayrıca çocuklar ödev yapmak ve oyun oynamak için bilgisayar kullanıyorlar. Zaman zaman 4- 5 saat bilgisayar başından hiç kalkmadıkları oluyor. İşte bu çok tehlikeli sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Ortopedik olmayan bir sandalyede vücudun doğal anatomik yapısını zorlayacak şekilde bilgisayar kullanmak, ilk aşamada bel ve boyun ağrılarına, ilerleyen aşamada da fıtığa neden oluyor. Günde 4- 5 saatini bilgisayar başında sabit pozisyonda geçiren kişilerde 6 ay sonra bel ve boyun ağrıları başlıyor. Boynun anatomik yapısı bozuluyor. Boyun düzleşmesi ardından da fıtık oluyor" dedi.

Cevdet Şahin, bilgisayar kullanan herkesin bel ve boyun fıtığı adayı olduğunu dile getirdi. Şahin, "Özellikle çocuklar çok dikkat etmeliler. Çocukluk döneminde vücudun kemik yapısı da gelişiyor. Bu dönemde iskelet sistemine dışarıdan yapılan yanlış bir etki, sistemin bozulmasına neden oluyor. Gelecekte çocuklarda sağlık sorunları görülmesine neden oluyor. Bu sebeple 6- 8 yaş grubundaki çocuklar, günde 1 saatlerini bilgisayar başında geçirmeli. Daha sonraki yılarda lise çağı da dahil olmak üzere bu süre 2 saati aşmamalıdır" diye konuştu.

Başhekim Şahin, sürekli bilgisayar başında çalışan bir kişinin 30- 40 dakikadan sonra bilgisayar başından kalkıp kısa bir süre de olsa yürümesinin vücudun doğal anatomik yapısının normalleşmesini sağlayacağını söyledi. Şahin, ayrıca elin doğal yapısına uygun olmayan mouse kullanımının da el ve bilekte sinir sıkışmasına neden olduğunu, ilerleyen aşamada cerrahi müdahale gerekebildiğini söyledi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title